Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > variaArchitectuurreis New-York - nieuwer dan ooit

Untitled Document
  

Architectuurreis New-York - nieuwer dan ooitDonderdag 03/08/2017 tot donderdag 10/08/2017

Elke keer opnieuw verrast New York. De stad aan de Hudson blijft zichzelf heruitvinden en het is net die onweerstaanbare energie die de stad uitstraalt, die we samen met architect en reisleider Frank De Groeve gaan onderzoeken.

Met Amarant doorkruisen we wijken die via secure stedenbouwkundige ingrepen aantonen dat New York nadenkt over haar toekomst en hard werkt om haar bijna 10 miljoen inwoners de nodige levenskwaliteit te bieden. Times Square door Jan Gehl, de ‘High Line’ door Diller+Scofidio, Bryant Park, Hudson Yards... samen ontdekken we boeiende stadsvernieuwingsprojecten en bekijken we hoe ze versterkt worden door de allernieuwste realisaties van wereldberoemde architecten waaronder Rem Koolhaas, Renzo Piano, Herzog & De Meuron, Jean Nouvel en Steven Holl.

Hoe vernieuwend al deze projecten werkelijk zijn, kunnen we toetsen aan het brein van de man die al in 1930 de skyline van New York ingrijpend wou veranderen: Frank Llyod Wright. NY viert zijn 150ste verjaardag met een indrukwekkende overzichtstentoonstelling in het Moma, die uiteraard op het programma niet mag ontbreken. Tegelijk is dit de gelegenheid bij uitstek om stil te staan bij een meesterwerk van zijn leermeester (Louis Sullivan – Bayard-Condict Building), en bij gebouwen van architecten voor wie hij een onuitputtelijke bron van inspiratie was (Paul Rudolph, Eero Saarinen).

Hoogtepunten:
Het Four Freedoms Park, een nieuw/postuum project van architect Louis Kahn (✝1974), met adembenemende zichten op Manhattan. Ook het Donald Judd House is op deze reis een must-see.

Meer info en reserveren: www.amarant.be/Untitled Document