Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > Varia > Architecture: Towards a Step Change in Building Performance – ACE/BAK

Untitled Document
 •   

  Architecture: Towards a Step Change in Building Performance – ACE/BAK (22 juni) • 22 juni
  In het kader van de 2017 European Sustainable Energy Week organiseert de Architects’ Council of Europe (ACE) samen met de Bundes Architekten Kammer (BAK) twee events onder het thema “Architecture -Towards a Step Change in Building Performance”. Beide events vinden plaats op 22 juni in Brussel.

  Binnen de context van de herziening van de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD), willen beide evenementen deze onderwerpen onder de aandacht plaatsen:

  - De bepalende architecturale factoren van energieprestaties van gebouwen en de relatie tussen architectuur en energie-efficiëntie; - De noodzaak om de energieprestaties van gebouwen te bekijken binnen een breder en holistisch perspectief; - 4 hoekstenen van energieprestaties van gebouwen: efficiënt gebruik van hulpbronnen, kwaliteit van de interieuromgeving, bewonerstevredenheid, waarden; - De haalbaarheid van het verkrijgen van reële energieprestatiegegevens van gebouwen in gebruik

  1. Ochtendsessie: Panelgesprek

  Het panelgesprek maakt deel uit van de officiële programmatie van de EU Sustainable Energy Week (EUSEW) en vindt plaats van 9.00 uur tot 10.30 uur in het Residence Palace (Wetstraat 155, 1000 Brussel) Anne Speicher (Baumschlager Eberle Architekten) geeft een keynote speech, nadien vindt er een rondetafelgesprek plaats met 4 panelleden waaronder twee architecten.

  2. Namiddagsessie: Workshop

  De workshop, ook onderdeel van het EUSEW "Energy Days”-programma, bouwt verder op de gespreksonderwerpen van de ochtendsessie. Ze zal bestaan uit een reeks presentaties gegeven door architecten en andere experten binnen de bouwsector. De workshop vindt plaats van 13.30 uur tot 17.00 uur in het Architects’ House (Ernest Allardstraat 21). Nadien is er nog een drink.

  Wie erbij wil zijn, moet zich wel vooraf registreren via de EUSEW website.

  Untitled Document