Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Bijgaardehof wordt grootste cohousingproject van het land

Untitled Document
 •   

  Bijgaardehof wordt grootste cohousingproject van het land



 • 13/04/2017




  De voormalige Malmarfabriek in Sint-Amandsberg krijgt een nieuwe bestemming als collectief woonproject. In Bijgaardehof zal plaats zijn voor 57 woningen en een wijkgezondheidscentrum, wat van Bijgaardehof meteen het grootste cohousingproject van het land maakt.

  De voorbije jaren kreeg de oude Malmarsite onder impuls van zowel sogent als de stad al een serieuze heropleving. De herbestemming van het fabrieksgebouw wordt het sluitstuk van de transformatie van de site. Architectenbureau Bogdan & Van Broeck vertaalde de ideeën van de toekomstige bewoners naar een masterplan. Het team integreerde het industriële verleden van de site met de kenmerkende bakstenen muren en typerende sheddaken in een hedendaags, ingetogen en architecturaal verantwoord geheel.Dit creëert een uniek en sfeervol karakter, passend bij de historiek van de plek.

  In sterke dialoog tussen de ontwerppartners Bogdan & Van Broeck, LAND landschapsarchitecten, Ney & Partners en VK Engineering, de toekomstige bewoners en alle betrokken partijen wordt er voor gezorgd dat de site optimaal verbonden wordt met de omgeving.

  Naast de steun van de Stad Gent loopt dit project ook in samenwerking en met de financiële ondersteuning van de provincie Oost-Vlaanderen.

  Meer info over dit cohousingproject vind je op de website van sogent.

  Bron: Bouwkroniek


  Untitled Document