Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Genomineerden Jo Crepain Prijzen editie 2017 zijn gekend

Untitled Document
 •   

  Genomineerden Jo Crepain Prijzen editie 2017 zijn gekend • 07/06/2017
  In 2013 wonnen Robbrecht en Daem architecten en denc!-studio de eerste Jo Crepain Prijzen, een initiatief van Netwerk Architecten Vlaanderen. In 2017 zet NAV een nieuwe editie op poten. Er zullen drie prijzen worden uitgereikt: voor Beloftevol Startend Architectenbureau, voor Innovatief Architectenbureau en een Carrièreprijs.  De uitreiking vindt plaats op donderdag 22 juni in de Aula van de UGent. Piet Goddaer (Ozark Henry) geeft er een key note over de emotionele impact van architectuur. Naast de key note zullen de laureaten er samen met presentator Wim De Vilder reflecteren over hun beroep, afgewisseld met verrassende intermezzo’s. Met dit vernieuwde initiatief organiseert NAV hét netwerkevent voor architecten. Voortaan moet dit een tweejaarlijks initiatief worden.

  Onze architectuur heeft in binnen- en buitenland een grote renommée. En terecht. De aandacht gaat daarbij echter vooral naar de cultuuruiting die architectuur is. Nochtans moet architectuur ook gemáákt worden: veel ontwerpers geven ook buiten de spotlights elke dag het beste van zichzelf en leveren een aanzienlijke bijdrage aan onze maatschappij. Met vallen en opstaan timmeren ze aan de weg en ze vormen een groeiende economische sector op zich. Dat aspect blijft vaak onderbelicht en daar wil Netwerk Architecten Vlaanderen, de overtuiging van Jo Crepain indachtig, iets aan doen.

  De genomineerden

  Beloftevol Startend Architectenbureau:

  Architectuuratelier Dertien12 (Brugge)
  Callebaut-architecten (Drongen)
  Haerynck Vanmeirhaeghe architecten (Gent)

  Innovatief Architectenbureau:

  Stramien (Antwerpen)
  Omgeving (Antwerpen)
  a2o (Hasselt)
  Evr-Architecten (Gent)

  Met deze Prijzen wil Netwerk Architecten Vlaanderen architecten aanmoedigen die voortrekkers zijn op het vlak van architectuur, een uitgekiende bedrijfsvoering én maatschappelijk engagement. Voor het eerst wordt ook een Carrièreprijs uitgereikt.

  Jo Crepain Prijzen editie 2017
  • Donderdag 22 juni 2017
  • Ontvangst: 18u30
  • Aula Academica, Voldersstraat 9, 9000 Gent
  • Meer info en inschrijven: www.jocrepainprijzen.be

  Bron: NAV
  Foto: Fotostudio Tilborghs  Untitled Document