Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Verplichte verzekering aannemers vanaf 1 juli 2018

Untitled Document
 •   

  Verplichte verzekering aannemers vanaf 1 juli 2018 • 10/06/2017
  Vanaf juli volgend jaar zullen aannemers verplicht hun tienjarige aansprakelijkheid moeten verzekeren. De wet die deze verplichting invoert, verscheen 9 juni jl. in het Belgisch Staatsblad.

  Het toepassingsgebied van de verplichte verzekering is beperkt. Het moet gaan om werken aan woningen of appartementen waar het verplicht is om een beroep te doen op een architect. En de verzekering slaat enkel op schadegevallen aan de gesloten ruwbouw door gebreken die onder de 10-jarige aansprakelijkheid van de aannemer vallen. Het gaat dus om problemen met de stabiliteit, de stevigheid en waterdichtheid van de woning. Voor andere werken geldt de verzekeringsplicht niet.

  Voor verdere en concrete details is het nog even wachten. Zo moeten de verzekeraars nog laten weten welke verzekeringsproducten ze op de markt brengen en hoeveel dit gaat kosten.

  De Orde van Architecten blijft van mening dat de verzekeringsplicht veel verder moet reiken dan de tienjarige aansprakelijkheid en niet beperkt mag worden tot de woningbouw.

  Bron: Bouwunie / Orde van Architecten
  Untitled Document