In de kijker


Vlaamse Regering heft vestigingsreglementering voor bouwberoepen op: iedereen kan nu bouwbedrijf starten

De Vlaamse Regering heeft definitief de koninklijke besluiten opgeheven over de beroepsbekwaamheden van de gereglementeerde bouwgerelateerde beroepen. Dit betekent dat voor elf bouwberoepen de vereiste beroepsbekwaamheden niet meer nodig zijn en iedereen een bouwbedrijf kan starten.

19 oktober

Schrijf je in voor de Belgian Building Awards

Op donderdag 21 februari 2019 worden de nieuwe Belgian Building Awards uitgereikt op Batibouw. Voor de Architectuurawards worden de prijzen toegekend in vijf categorieën: Rookie of the year, International, New way of living, New way of working en de Pioneer Award. Inschrijven kan tot 5 november.

19 oktober

Zeven experts geven hun mening over architectuur en cultuur

Naar aanleiding van de ondertekening van de Verklaring van Davos ‘Naar een kwaliteitsvolle Baukultur voor Europa’ door de vier Belgische ministers van Cultuur (3/10) organiseerde de Orde van Architecten een debat rond het thema “Architectuur en cultuur”.

11 oktober

Belgische cultuurministers ondertekenen charter voor kwaliteitsvolle bouwcultuur

Op initiatief van de Orde van Architecten ondertekenden de Belgische ministers van Cultuur en vertegenwoordigers van de grootste Belgische architectenverenigingen de Verklaring van Davos ‘Naar een kwaliteitsvolle Baukultur voor Europa’. Begin dit jaar werd dezelfde verklaring ook al ondertekend...

4 oktober 2018