bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

EU Research and Innovation for Cities of the Future

De inschrijving voor het EU-evenement "Onderzoek en innovatie voor steden van de toekomst", dat gezamenlijk wordt georganiseerd door de URBAN Intergroup van het Europees Parlement en de Europese Commissie, Directoraat-generaal Onderzoek en innovatie, is nu open.

Dit gezamenlijke evenement wil laten zien hoe door de EU gefinancierde onderzoeks- en innovatieacties de drijvende kracht achter duurzame stedelijke ontwikkeling zijn om grote stedelijke uitdagingen aan te pakken.

Het evenement heeft tot doel:

  • Leden van het Europees Parlement, stadsbesturen, beleidsmakers, de academische wereld, de particuliere sector, de industrie en innovatiebedrijven informeren over de substantiële kennisbasis van door de EU gefinancierde onderzoeks- en innovatieprojecten/initiatieven/acties.
  • Bespreking van de bevindingen, uitdagingen en kansen in verband met O&I in de EU, voortbouwend op de belangrijkste hoogtepunten van het ontwerpverslag van de deskundigengroep op hoog niveau over "Innoverende steden".
  • Ondersteuning van de kennisoverdracht naar een duurzame stedelijke transitie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bestaande EU-financieringsinstrumenten.

Verzeker uw plek op het evenement dat het Europees Parlement (MEP's), stadsbestuurders en beleidsmakers, innovatieverstrekkers, vertegenwoordigers van stedelijke netwerken, pioniers op het gebied van technologie en economie, hoge vertegenwoordigers van Europese instellingen en VN-agentschappen samenbrengt.

Het evenement is gestructureerd rond 3 sessies, inclusief inspirerende gesprekken, paneldiscussies en representatieve casestudies van de lopende demonstratieprojecten van Horizon 2020.

Programma en registratie zijn binnenkort beschikbaar. Registereren kan ten laatste op 14 maart.

Meer informatie en registratie

 

 

Waar en wanneer?

Europees Parlement Brussel kamer ASP 3E2
Bereken route met Google Maps

21 maart