bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Stage-evenement 2020

Ben je laatstejaarsstudent en sta je op het punt een stageplaats te kiezen?
Of loop je al stage en wil je meer informatie over het verdere verloop ervan en hoe je na je stage aan de slag kan gaan als architect?

Schrijf je dan in op ons Stage-evenement!

Het Stage-evenement is het uitgelezen moment om in dialoog te gaan met ervaringsdeskundigen en ideeën uit te wisselen met jonge en ervaren architecten. Op het Stage-evenement kom je te weten wat je stage precies inhoudt en wat er van jou als stagiair verwacht wordt.

Foto © Isabelle PateerIn kleine groepen neem je deel aan een aantal workshops waar je antwoord zal krijgen op tal van vragen, zoals:

 • Waar en hoe schrijf ik mij in?
 • Wat moet in mijn stagecontract staan?
 • Moet ik verzekerd zijn? En waarvoor?
 • Hoe ziet mijn stagetraject er uit? En hoe wordt de stage geëvalueerd?
 • Wat met eigen werk?
 • Hoe solliciteren?
 • Kan ik stage lopen in het buitenland of buiten een architectenkantoor?
 • Wat na mijn stage?

Place to be is het Koninklijk Pakhuis, het iconische gebouw op de site van Tour & Taxis in Brussel en thuisbasis van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad.

Enkele reacties na het Stage-evenement van vorig jaar:

 • “Als student had ik nog heel wat vragen rondom de stage en die werden allemaal beantwoord.”
 • “Heel informatief en prima georganiseerd. Een aanrader voor iedereen die stage loopt of wil lopen.”
 • “Nu heb ik nog meer zin om aan mijn stage te beginnen!”

4 SESSIES 

We organiseren 4 sessies verspreid over twee dagen.

Je hebt de keuze tussen:

 • een voormiddagsessie op woensdag 25 maart (van 9.30 tot 14 uur)
 • een avondsessie op woensdag 25 maart (van 17.30 tot 22 uur)
 • een voormiddagsessie op donderdag 26 maart (van 9.30 tot 14 uur)
 • een avondsessie op donderdag 26 maart (van 16.30 tot 22.00 uur)

Voor elke sessie voorzien we een half uur ontvangst, gevolgd door ongeveer drie uur workshops (met pauze) en een afsluitende lunch of receptie van een uur (ruim twee uur op donderdagavond).

De vier sessies zijn volzet. 

Je kan je nog steeds op onze wachtlijst plaatsen. Stuur een e-mail naar evenement@architect.be met vermelding van de sessie die jij graag zou bijwonen.

Komt er een plaats vrij, dan lichten wij jou zeker in.

FOOD & DRINKS 

Lounge @ Royal DepotOp woensdag 25 en 26 maart sluiten we beide voormiddagsessies af met een heel originele foodtruck-lunch in onze kantoren (dé gelegenheid om jouw smaakpapillen iets nieuws te laten ontdekken).

De avondsessie op woensdag 25 maart wordt afgesloten met een receptie met niet-zo-traditionele hapjes en drankjes in de sfeervolle bar van de Lounge @ Royal Depot in het Koninklijk Pakhuis.

Wie de avondsessie op donderdag 26 maart volgt, is uitgenodigd op de receptie van ons einde stage-evenement EXIT INTRO waar we architecten die recent hun stage hebben beëindigd in de bloemetjes zetten. Deze receptie vindt plaats in het gebouw ‘Gevaarlijke Producten’ op de Tour & Taxis site. In dit voormalige depot daterend van 1902 werden gevaarlijke producten zoals explosieven of munitie opgeslagen. Atelier Vens-Vanbelle geeft een dynamische presentatie. Voor de live muziek tijdens de receptie zorgt de jonge, vierkoppige indiepopband Bosum.

Klik hier voor de foto's van het stage-evement en EXIT INTRO vorig jaar.

WANNEER?

Woensdag 25 en donderdag 26 maart 2020

WAAR?

Tour & Taxis
Koninklijk Pakhuis
Havenlaan 86c/101
1000 Brussel

De workshops vinden plaats in de kantoren van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad. Deze bevinden zich op de eerste verdieping aan de zuidkant van het Koninklijk Pakhuis.

INSCHRIJVEN 


Ik bevestig mijn aanwezigheid voor*:
* = Verplicht in te vullen

Je kan een gegeven toestemming op elk moment intrekken. 
Lees onze privacy- en cookiepolicy


BEREIKBAARHEID

MET HET OPENBAAR VERVOER

 

TREIN:

Station: Brussel-Noord

Vanuit het station Brussel-Noord bereik je Tour & Taxis te voet (15 min stappen - zie route hieronder) of met de gratis shuttledienst van Tour & Taxis (afhankelijk van het tijdstip elke 5 tot 15 minuten). De shuttlebushalte bevindt zich aan de hoofdingang van het Noordstation net voor het Proximusgebouw.

Wie met de trein komt, kan zijn ticket door de Orde terugbetaald krijgen tot een bedrag van 14 euro. Meer info hierover vind je in de bevestigingsmail na inschrijving.

Vertrek laatste (directe) treinen vanuit station Brussel-Noord:

Gent Sint-Pieters 23.15 uur
Hasselt Centraal 22.55 uur
Leuven 23.40 uur
Antwerpen Centraal 23.37 uur
Kortrijk 22.27 uur

Route te voet:

Verlaat het station langs de hoofdingang en volg de Simon Bolivarlaan tot aan de Willebroekkaai. Ga rechtsaf en neem de eerste straat links over het water. Aan je linkerhand zie je het Koninklijk Pakhuis.

 

 

 

 

 

 


 

METRO: 
Haltes Ijzer en Ribaucourt (lijnen 2 en 6) of haltes Belgica en Pannenhuis (lijn 2)

TRAM:
Halte Sainctelette (lijn 51)

BUS: 
Halte Reders of Picardstraat (MIVB) of Ribaucourt (De Lijn)

MET DE AUTO

We raden je aan om met het openbaar vervoer te komen, want daarmee is de site het gemakkelijkst te bereiken. Kom je toch met de wagen, dan kan je gratis parkeren op de eventparking van Tour & Taxis. Deze parking is te bereiken via de Havenlaan 88.