bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Stage-evenement 2022

Ben je laatstejaarsstudent architectuur en denk je binnenkort een stageplaats te kiezen?
Of loop je al stage en wil je meer informatie over het verdere verloop ervan en hoe je na je stage aan de slag kan gaan als architect?

Schrijf je dan in voor ons Stage-evenement!

Beeld: Isabelle Pateer PhotographyHet Stage-evenement is het uitgelezen moment om in dialoog te gaan met ervaringsdeskundigen en ideeën uit te wisselen met jonge en ervaren architecten. Op het Stage-evenement kom je te weten wat je stage precies inhoudt en wat er van jou als stagiair verwacht wordt.

In kleine groepen neem je deel aan een aantal interactieve workshops waar je antwoord zal krijgen op tal van vragen, zoals:

  • Hoe en waar schrijf ik mij in?
  • Wat moet in mijn stagecontract staan?
  • Moet ik verzekerd zijn? En waarvoor?
  • Hoe ziet mijn stagetraject er uit? En hoe wordt de stage geëvalueerd?
  • Wat met eigen werk?
  • Hoe solliciteren?
  • Kan ik stage lopen in het buitenland of buiten een architectenkantoor?
  • Wat na mijn stage?

Check zeker ook de Stage-evenement Facebook-pagina!

Enkele reacties na een vorig Stage-evenement:

“Heel informatief en prima georganiseerd. Een aanrader voor iedereen die stage loopt of wil lopen.”

“Als student had ik nog heel wat vragen rondom de stage en die werden allemaal beantwoord.”

“Nu heb ik nog meer zin om aan mijn stage te beginnen!”

4 SESSIES / 3 TOPLOCATIES

Je hebt de keuze tussen 4 sessies gespreid over 3 dagen en 3 toplocaties

Voor elke sessie voorzien we een half uur ontvangst, gevolgd door ongeveer 2.5 uur workshops (met pauze), een rondleiding (op uitzondering van woensdagavond 30 maart) van 30-45 minuten en afsluitende lunch of receptie van een uur, én je gaat naar huis naar een mooi gevulde goodiebag!

Dinsdag 22 maart 2022 – Hasselt
Oude Gevangenis

Namiddagsessie (van 13 tot 18 uur) inclusief rondleiding met gids.

Beeld: UHasseltVandaag bestuderen honderden studenten van UHasselt er in alle vrijheid de toepassing van de wet, maar vroeger verdween je hier na een overtreding achter slot en grendel. De oude gevangenis aan de Martelarenlaan in Hasselt werd in 1855 opgetrokken volgens het panopticon principe, een concept voor de bouw van gevangenissen en soortgelijke instellingen die het mogelijk maakt om meerdere mensen tegelijk te monitoren door een enkele monitor. Het gebouw werd in 2013 met veel respect gerenoveerd en aangevuld met hedendaagse kwaliteitsarchitectuur. 

Oude Gevangenis - Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt
Bereikbaarheid Oude Gevangenis – Campus Hasselt

Vrijdag 25 maart 2022 – Gent
Ghelamco Arena

Namiddagsessie (van 13 tot 18 uur) inclusief rondleiding met gids.

DEZE SESSIE IS INTUSSEN VOLZET. JE KAN JE WEL NOG INSCHRIJVEN VOOR EEN VAN DE ANDERE SESSIES.
Of je kan ook vragen om op de wachtlijst te worden gezet door een e-mail te sturen naar
evenement@architect.be.
We contacteren je wanneer er een plaats zou vrijkomen. 

Beeld: Ghelamco Arena / ShutterstockDe Ghelamco Arena is het huidige stadion van eersteklasse voetbalclub KAA Gent. Het werd gebouwd in 2013 en biedt plaats aan 20.000 toeschouwers. In 2014 werd het stadion in New York door het prestigieurze designvakblad Contract Design Magazine bekroond met een Interior Award in de categorie Sport. Datzelfde jaar werd het door de toonaangevende website stadiumDB.com, die zich bezighoudt met sportstadions overal ter wereld, uitgeroepen tot stadion van het jaar. Door de milieuvriendelijke oplossingen, zoals de 13.000 m2 aan zonnepanelen op het dak, was de Ghelamco Arena het eerste eco-stadion van de Benelux.

Ghelamco Arena - Ottergemsesteenweg Zuid 808 B41, 9000 Gent 
Bereikbaarheid Ghelamco Arena (gratis parking ondergronds PB-1)

Woensdag 30 maart 2022 – Brussel
Koninklijk Pakhuis, Tour & Taxis

Voormiddagsessie (van 9 tot 14 uur) inclusief rondleiding met gids in het Maritiem Station (Gare Maritime), of avondsessie (van 17 tot 21.15 uur). 

Beeld: Isabelle Pateer PhotographyPlace to be voor twee sessies (keuze tussen voormiddag of avond) in Brussel is het Koninklijk Pakhuis, het iconische gebouw op de site van Tour & Taxis in Brussel en thuisbasis van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad. Het Koninklijk Pakhuis, uitgevoerd in eclectische stijl met neogotische invloeden en art nouveau-elementen, werd gebouwd tussen 1904 en 1906. Na de feestelijke opening door koning Leopold II in 1910, werd het gebouw gebruikt voor de langdurige opslag van uit te klaren goederen. In 2000 werd het gerenoveerd tot een multifunctioneel gebouw. 

Koninklijk Pakhuis - Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel 
Bereikbaarheid Koninklijk Pakhuis (gratis parking ondergronds via Havenlaan 86c)

Beeld: Filip Dujardin / NextensaVolg je de voormiddagsessie in Brussel, dan kan je ook genieten van een rondleiding in het Maritiem Station (Gare Maritime)Het Maritiem Station, gebouwd in 1907, was ooit het grootste goederenstation van Europa. Vandaag is het een overdekte stad met kantoren, winkels, een binnentuin, een food hall en ruimtes voor evenementen. Dit unieke renovatieproject, dat volledig energieneutraal is en een schoolvoorbeeld van een duurzame ontwikkeling, won tal van awards in binnen- en buitenland en is momenteel het grootste Cross Laminated Timberproject in Europa.

Het Stage-evenement is volledig gratis.
Reserveer jouw plaats en schrijf je nu in via onderstaand invulformulier!

Het Stage-evenement wordt georganiseerd volgens de op dat moment geldende corona-maatregelen.


Ik bevestig mijn aanwezigheid voor*:


Ik schrijf mij in als*:


* = Verplicht in te vullen

U hebt het recht om een gegeven toestemming op elk moment in te trekken. Lees onze privacy- en cookiepolicy.