bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

VERKIEZINGEN 2023 - Infomomenten provinciale raden

Op 12 oktober 2023 vinden de verkiezingen plaats voor de nieuwe samenstelling van de provinciale raden van de Orde van Architecten. 

Meer dan ooit heeft de Orde nood aan architecten die zich willen engageren voor het beroep van architect, op beleidsvlak actief willen zijn en samen het verschil willen maken. Heb jij de drive om mee te denken over de toekomst van ons beroep en wil je vanuit je eigen praktijkervaring mee je schouders zetten onder onze organisatie? Stel je dan kandidaat om mandataris te worden voor de periode van 2024-2026.

Jouw rol als mandataris?

Als mandataris werk je in de eerste plaats rond de opvolging van architectendossiers, het onderzoeken van klachten, de inschrijving en weglating op de tabel van de Orde en de opvolging van de stage.

Het is ook jouw rol om regelmatig in contact te staan met belangrijke stakeholders zoals beroepsorganisaties, de bouwsector en overheidsinstanties omtrent beroepsgebonden dossiers. Denk maar aan de omgevingsvergunning, de renovatieplicht, het auteursrecht, een openbare aanbesteding, etc.

Bovendien sta je als mandataris veel in contact met laatstejaarsstudenten architectuur, stagiair-architecten en collega’s tijdens onze evenementen of op beurzen. Ook voor onze diverse publicaties doen wij regelmatig beroep op jouw input en feedback. Meer dan stof genoeg dus om je de komende mandaatperiode voor in te zetten.

Belangrijk: om je kandidaat te stellen als mandataris, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • minstens 5 jaar ingeschreven op de tabel,
  • geen tuchtstraf opgelopen,
  • tussen de 30 en 65 jaar (op het moment van de verkiezingen),
  • minstens één jaar ingeschreven op de tabel van de provinciale raad waarvoor je kandidaat bent.

Infomomenten

Maak kennis met de Orde van Architecten tijdens onze infomomenten in juni en ontdek wat een mandaat bij de Orde precies inhoudt.

  • Provinciale Raad Antwerpen, Rucaplein 104, 2610 Wilrijk 
  • Provinciale Raad Limburg, Gouverneur Roppesingel 51, 3500 Hasselt
  • Provinciale Raad Oost-Vlaanderen, Huis van de Bouw, Tramstraat 59 , 9052 Zwijnaarde 
  • Provinciale Raad Vlaams-Brabant en Brussel-Hoofdstad, Tour & Taxis, Koninklijk Pakhuis - Havenlaan 86c bus 101, 1000 Brussel
  • Provinciale Raad West-Vlaanderen, Oude Zak 35/1, 8000 Brugge

SCHRIJF U HIERONDER IN

Ik bevestig mijn aanwezigheid voor*:


* = Verplicht in te vullen


Wil je nu al meer informatie omtrent de verkiezingen? Neem dan rechtstreeks contact op met jouw provinciale raad.

Uw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming.