bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Negotiatie architectuurovereenkomst + onderbouwing erelonen (BVA)

Onder druk van de Europese regelgeving aangaande de vrije mededinging is de door de Orde eerder gepubliceerde deontologische norm n°2 (een leidraad voor het bepalen van een billijk ereloon voor te leveren of geleverde prestaties) al geruime tijd naar de prullenmand verwezen.

De slinger lijkt nu echter helemaal naar de andere kant doorgeslagen. Dat blijkt nog maar eens uit de resultaten van het grootschalig onderzoek naar de sociaaleconomische positie van architecten en designers die de Orde Van Architecten Vlaamse raad recent bekend maakte.

Bijzonder veel architecten nemen vandaag genoegen met een veel te schamele vergoeding. Veelal omdat ze helemaal niet weten hoeveel uren zij in werkelijkheid aan een project besteden of welk deel van de algemene bureaukosten aan een project kan toebedeeld worden. Er wordt op die manier schromelijk onvoldoende weerwerk geboden aan de hierover gangbare meningen in het publiek of aan de ideeën van opdrachtgevers. Ook openbare overheden durven nu belachelijke erelonen voorstellen, terwijl tegelijkertijd van de architect werkelijk alles verwacht wordt, zonder ook maar een minste vrijwaring van enige aansprakelijkheidtoe te staan.

Als beroepsvereniging wensen wij samen met onze leden de krachten te bundelen om hiertegen doelmatig en gericht te reageren.

De Beroepsvereniging voor architecten (BVA) wil hiertegen doelmatig en gericht reageren en organiseert hiervoor een reeks opleidingen. 

Deze opleidingsavond vinden plaats op:

21/03/2018 te Brussel (Architects House) van 19:00-22:00
16/05/2018 te Zwijnaarde (SBM Gent) van 19:00-22:00
19/06/2018 te Antwerpen (CEPA) van 19:00-22:00

Meer info en inschrijven

Waar en wanneer?

Antwerpen (CEPA)
Bereken route met Google Maps

Dinsdag 19 juni

iCal