bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Cera Coop Tour Zürich 'Coöperatieve woonmodellen'

Wie meer wil weten over coöperatief wonen, laat zich graag inspireren door de rijke traditie van de ‘Bau- & Wohngenossenschaften’ in Zürich. Na de gesmaakte architectuurreis die AW in mei 2019 organiseerde, trekt AW van 11 tot 14 september opnieuw naar  Zürich, als begeleiding van de Cera Coop Tour. De focus ligt deze keer volledig op coöperaties.

Elk verhaal over Zürich verwijst eerst naar de grotere coöperatieve stadsprojecten zoals Kalkbreite en Mehr als Wohnen. De sociale, ruimtelijke en economische kwaliteit van deze gemengde woonprojecten is een absolute troef, maar dit zijn uitzonderlijke projecten binnen de stad. Je vindt niet overal een woonproject bovenop een tramstelplaats, of een stedelijke wijk met 380 woningen in 13 gebouwen. Er zijn ook coöperaties die gewoon goed zorg dragen voor hun vooroorlogse patrimonium, en tegelijk inzetten op vernieuwing en verdichting. Im Gut is zo’n gevestigde coöperatie die nadenkt over de werking van een hele stadswijk, inclusief voorzieningen, en die oude woningbouwcomplexen (‘Siedlungen’) vervangt door nieuwe, grotere appartementsblokken. Kraftwerk is een nieuwere coöperatie die veel aandacht schenkt aan het overleg met de bewoners.

Ben je actief in een wooncoöperatie? Of je wil vanuit een overheid aanzetten tot coöperatief wonen? Neem dan deel aan deze Cera Coop Tour. Samen met andere deskundigen uit coöperaties en overheden gaan we met elkaar in debat, op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor Vlaanderen.

Inschrijven kan tot en met 8 juli via de website van Cera.

Waar en wanneer?

Zürich
Bereken route met Google Maps

van 11 tot 14 september

iCal