bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

AG VESPA zoekt ontwerpteam voor gezinsvriendelijk wonen in Cadixwijk

Bouwblokken B1 en C1 in de Antwerpse Cadixwijk

AG VESPA, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten Antwerpen, lanceert een oproep voor een ontwerpteam dat gezinsvriendelijk wonen aan het Houtdok moet mogelijk maken. Het gaat om een pilootproject dat kadert in de ruime ontwikkeling van het Eilandje en de Cadixwijk.

Het gekozen ontwerpteam zal een ruimtelijk kader uittekenen voor twee bouwblokken aan het Houtdok, met de focus op gezinnen. AG VESPA zal zelf circa 25 wooneenheden op één van de percelen ontwikkelen als proefproject van het Antwerps Woonmodel, met een erfpachtovereenkomst. Met het project zet AG VESPA in op een vernieuwende typologie van gezinsvriendelijk gestapeld wonen. De woningen zullen flexibel in te richten zijn, aanpasbaar aan de wisselende noden van een gezin, met ook kindvriendelijke buitenruimten en faciliteiten. De stad wil met haar woningaanbod een evenwichtige en gevarieerde bevolkingssamenstelling creëren. Dat bevordert een sociaal en financieel evenwicht binnen de stad. 

In 2018 werd een analyse gemaakt van de ontwikkelingen op het Eilandje, meer specifiek in de Cadixwijk. De cijfers toonden aan dat er, in verhouding tot andere buurten en tot de stad in het algemeen, opvallend weinig gezinnen wonen. De bevolkingssamenstelling in de Cadixwijk bestaat slechts voor 12% uit huishoudens met 1 of meer kinderen, terwijl het cijfer voor de stad meer dan dubbel zo hoog ligt: 30% gezinnen met kinderen. Toch biedt de buurt veel potentieel voor die doelgroep. Vandaar dat het Antwerps Woonmodel als eerste wordt uitgetest in de Cadixwijk en met de focus op gezinnen. 

Oproep ontwerpteams

Ontwerpteams kunnen een aanvraag tot deelneming indienen tot 30 september 2019.

Meer informatie over de oproep rond gezinsvriendelijk wonen in de Cadixwijk staat op www.agvespa.be.

U vindt er ook ook informatie terug over de ontwikkeling van de Cadixwijk.

Waar en wanneer?

Antwerpen
Bereken route met Google Maps

indienen tot 30 september 2019

iCal