bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Neem deel aan de bis architectuurwedstrijd

De bis architectuurwedstrijd (°2009), gesteund door de Orde van Architecten – Vlaamse Raad,  is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde. Dankzij de keuze voor wedstrijdthema’s met een grote actuele relevantie groeit ook de weerklank bij pers en publiek.

Bis, bouw- en inspiratiesalon gaat sinds 2009 jaarlijks op zoek naar interessante architectuurprojecten rond een actueel en duurzaam thema. Dit jaar is dat ‘sharing’. Delen dus, in de brede zin van het woord: cohousing, kangoeroewonen, ruimtes met verschillende doelen op verschillende tijdstippen en andere collectieve (woon)vormen.

Gebrek aan open ruimte

We leven in een dichtgeslibd Vlaanderen, waar de druk op onze ruimte blijft toenemen. Eindeloze lintbebouwing en verkavelingen, fileleed, honderden kilometers aan nutsvoorzieningen … Hoog tijd om meer duurzame woonmodellen in te zetten, zonder in te boeten op de zogenaamde pretfactor van de vrijstaande villa.

Sharing is the new having

De bis architectuurwedstrijd 2019 is op zoek naar projecten die inzetten op duurzaam wonen, aan de hand van sharing-principes. Al dan niet residentiële ontwerpen die gedeelde ruimtes en voorzieningen inschakelen om zo betaalbaarder, kwalitatiever en energiezuiniger te leven.

>>> Meer info en deelnemen >>> 

 

 

 

Waar en wanneer?

Vlaanderen
Bereken route met Google Maps

indienen tot 12 augustus

iCal