bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Stadsbouwmeester Gent: Oproep aan multidisciplinair onderzoeksteam

Wie maakt de Woonstudie 2021?

Iedereen heeft het recht op een gezonde en betaalbare woning, maar die is al eens moeilijk te vinden in Gent. Daar wil het stadsbestuur iets aan doen. Met een efficiënt woonbeleid gebaseerd op de werkelijke woonnoden in de stad.

We missen echter feitelijke gegevens. Wie is op zoek naar een woning? Wat voor woning? Waar wordt gezocht? En hoeveel kan de zoeker betalen? Wat is het aanbod? De kwaliteit van de woning? Wat doet de markt? Veel vragen momenteel. Daarom start Dienst Wonen een grootschalige woonstudie op. Zo kunnen we gericht vergelijken en sturen, trends en prognoses vatten. In de hoop natuurlijk verdere oververhitting van de Gentse woningmarkt te voorkomen. Goed wonen werkt immers als een hefboom tegen armoede, ondersteunt de sociale cohesie in de Gentse wijken en draagt bij tot de gezondheid en het welzijn van wie woont in onze stad.

Kan jouw team helpen met het verzamelen van gegevens, inzichten en daaruit volgende aanbevelingen? Stel je dan kandidaat voor deze belangrijke studie-opdracht voor 2 december 2020.

Globale studiebudget: maximum € 195.000 incl. btw

De stadsbouwmeester maakt deel uit van de begeleidingsgroep van Stad Gent voor de Woonstudie.

Bezorg je kandidatuur voor 2 december 2020

Kandideren kan via het e-tenderingplatform

Link naar de aankondiging van de opdracht

Waar en wanneer?

Gent
Bereken route met Google Maps

indienen tot 2 december 2020

iCal