bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

100ste ARCHITECT@WORK heeft als thema 'focus in future-proof'

Om de twee jaar vindt het concept ARCHITECT@WORK plaats in België. ARCHITECT@WORK is een totaalevenement voor (interieur)architecten en voorschrijvers met focus op productinnovaties. Het thema van de honderste editie is 'focus in future-proof', waarbij speciale aandacht gaat naar circulaire economie, duurzaamheid, ergonomie, compact bouwen en herbestemming.

Op 9 en 10 mei staan er (inter)nationaal gerenommeerde sprekers op ARCHITECT@WORK. Trendwatcher Herman Konings geeft op 9 mei om 11u het startschot. Hij heeft het over de consument die in digitale tijdens steeds vaker teruggrijpt naar het fysieke, het analoge. Over de uitwijking van stadsmensen naar de landelijke en voorstedelijke gebieden en de impact daarvan op die omgeving. Over de collaboratieve mindset van de millenials in vergelijking met het competitieve van de babyboomers. En natuurlijk over hoe al die trends ook van toepassing zijn op de architectuurwereld. 

Op donderdag zoomt Els Zijlstra in op duurzame materialen en licht de Nederlandse visionair Thomas Rau toe hoe de consument evolueert van bezitter naar gebruiker en producenten zo aanzet tot een duurzamere aanpak. Nog op donderdag zal het nieuwe boek ‘Eren en Citeren’ van Filip Canfyn in avant-première worden voorgesteld om 18u. Op vrijdag opent architectenvereniging NAV/AiNB met een uiteenzetting over de circulaire trend in de bouwsector. Na de middag volgt nog een seminar van sectororganisatie Gorduna en namens BVA/KBKW zal architect Julien De Smedt het hebben over ‘Needs VS. Greed.

Architecten kunnen zich hier gratis registreren.

Terwijl in Kortrijk XPO al voor de negende keer ARCHITECT@WORK op de agenda staat, breidt het concept internationaal verder uit. Dit jaar trekt het totaalevenement voor het eerst naar Oslo en zijn er extra locaties in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. En ook in eigen land komt er een extra editie. ARCHITECT@WORK zal  vanaf 2020 tweejaarlijks Tour & Taxis in Brussel aandoen, afwisselend met de editie in Kortrijk.

ARCHITECT@WORK Kortrijk vindt plaats op 9 en 10 mei en opent zijn deuren op beide dagen van 10 tot 20u.
www.architectatwork.be.

10 april 2019