bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

ACE: doe mee aan het onderzoek naar architectenactiviteiten rond energierenovatie en bijna-energieneutrale gebouwen

De ACE verleent haar medewerking aan een onderzoek van de Europese Commissie over de activiteiten van architecten binnen de domeinen energierenovatie en bijna-energieneutrale gebouwen. Dit werd door de ACE bekend tijdens zijn conferentie op 23 november 2018 in Leeuwarden.

Het onderzoek moet een beter inzicht verschaffen in de door architecten ontwikkelde oplossingen, de belemmeringen voor het implementeren van deze oplossingen en de bestaansredenen achter de keuzes van architecten en opdrachtgevers.

De resultaten van de vragenlijst zullen als basis dienen voor de toekomstige beleidsvorming van de EU. Hier vindt u de begeleidende brief van de Europese Commissie.

De vragenlijst is een herwerkte versie van een eerdere vragenlijst die in september en oktober werd verspreid en waarvoor te weinig antwoorden werden ontvangen.

De ACE was betrokken bij het opstellen van de vragenlijst en is heel benieuwd naar de uitkomst van het onderzoek. Dit zal helpen om de activiteiten van architecten rond energierenovatie beter te begrijpen en de standpunten van de ACE beter te definiëren.

Neem deel aan het onderzoek >>>

De resultaten van het onderzoek worden later dit jaar bekend gemaakt.

09 januari 2019