bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Christian Rapp blijft vijf jaar langer Antwerps stadsbouwmeester

De Duitse architect Christian Rapp blijft vijf jaar langer aan als Antwerps stadsbouwmeester. Het stadsbestuur heeft zijn mandaat, dat eind dit jaar zou aflopen, verlengd.

"Zijn rijke internationale expertise evenals zijn rol als praktiserend architect en hoogleraar aan de TU Eindhoven zijn een grote meerwaarde voor de stad", vindt Antwerps schepen van Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Ordening Annick De Ridder.

Rapp is sinds 2016 aan de slag als adviseur van het stadsbestuur. Hij ondersteunt ook vanuit een onafhankelijke positie de stedelijke diensten "met het oog op maximale ruimtelijke kwaliteit". De voorbije jaren zette Rapp volgens de stad onder meer in op de plannen rond de (her)ontwikkeling van Linkeroever, de overkapping van de Antwerpse ring en de wand elboulevard Via Sinjoor doorheen de binnenstad. De stad wil nu doorgaan op dat elan.

In tegenstelling tot zijn voorganger Kristiaan Borret was Rapp de voorbije jaren vooral buiten de schijnwerpers actief als stadsbouwmeester. Toch meent het stadsbestuur dat zijn werk de gewenste vruchten afwerpt. "Als stad hebben we een zeer gelukkige keuze gemaakt met deze stadsbouwmeester", stelt schepen De Ridder. "Hij deelt zijn kennis en inzichten op een bevlogen manier. De stadsbouwmeester levert erg goed werk op vlak van beleidsmatige voorbereiding, maar bijvoorbeeld ook als het gaat over de klantvriendelijke begeleiding van grote ruimtelijke projecten. Ik ben ervan overtuigd dat we Antwerpen nog meer op de kaart zetten dankzij zijn expertise en ervaring."

Rapp van zijn kant laat weten dat hij ernaar uitkijkt projecten als de nieuwe Ringparken - in het kader van de overkapping - mee vorm te geven.

30 oktober 2020