bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Orde blikt tevreden terug op stage-evenement

Op dinsdag 26 en woensdag 27 juni vond het stage-evenement plaats van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten. Laatstejaarsstudenten architectuur en eerstejaarsstagiairs kwamen er te weten wat de stage allemaal inhoudt en wat er van de stagiair precies wordt verwacht. Bovenop kregen ze een geleide rondleiding door het Herman Teirlinckgebouw, het nieuwe Vlaams Administratief Centrum in Brussel.

Gespreid over twee dagen verwelkomde de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten een 80-tal laatstejaarsstudenten architectuur en eerstejaarsstagiairs op haar stage-evenement. In een interactieve sfeer konden ze kennismaken met andere studenten, stagiairs, jonge architecten en personeelsleden en mandatarissen van de Orde.

Na het welkomstwoord door voorzitter Marnik Dehaen en een korte inleiding op de stage door Jan Verbist, voorzitter van het college Stage gaven ir. architect Trees Verhoogen, voormalig projectleider Bouwprojecten bij de Vlaamse Overheid (opdrachtgever) en Frederik Jacobs, CEO Conix RDBM Architects (medeontwerpers) toelichting over de bijzonderheden van het Herman Teirlinckgebouw, het nieuwe Vlaams Administratief Centrum in Brussel.

Rondleiding en workshops

Het plenaire gedeelte werd gevolgd door een geleid bezoek aan het Herman Teirlinckgebouw. Tegelijk vonden er ook een aantal workshops plaats waar studenten en stagiairs onderverdeeld in kleinere groepen aan konden deelnemen. Tijdens die workshops werden thema’s behandeld als: Hoe en waar schrijf ik me in als stagiair? Wat zet ik in mijn stagecontract? Hoe ziet mijn stagetraject eruit? Kan ik tijdens mijn stage ook werken voor eigen rekening? Hoe wordt mijn stage geëvalueerd? Wat na de stage? Studenten en stagiairs kregen antwoord op tal van prangende vragen en hadden de gelegenheid om onderling ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Achteraf was er nog tijd om, bij een hapje en een drankje, uitgebreid te netwerken. De deelnemers konden ook nog vragen droppen in de vragenbox. De antwoorden op deze vragen verschijnen binnenkort op de website van de Orde.

Architect en mandataris Jan Verbist blikt tevreden terug op het evenement: “We kregen niets dan positieve reacties. Ik meen dat dit stage-evenement een zeer goede investering is in onze toekomstige collega’s die de Orde op een positieve en open manier hebben leren kennen.”

Foto’s: studio Isabelle Pateer

 

29 juni 2018