Tools

Bereken de werktijd van een architectenopdracht

Dankzij de rekenmodule, ontwikkeld door de KU Leuven, kunnen bouwers en verbouwers nu zelf berekenen hoeveel werkuren de architect gemiddeld presteert bij een nieuwbouw- of verbouwingsproject.

De berekening van de gemiddelde werktijd van de architect gebeurt op basis van een aantal in vullen parameters zoals het type project, de bebouwde oppervlakte van het project en het bouwbudget. Optioneel kan het gemiddeld aantal werkuren worden vermenigvuldigd met een prijs per uur. Zo heeft de gebruiker onmiddellijk een indicatie van wat een gemiddeld ereloon zou kunnen zijn voor een welbepaald project.

Ga direct naar de rekenmodule

Mobiscore

Voor elke woning in Vlaanderen kan de Mobiscore berekend worden via de website www.mobiscore.be. De Mobiscore geeft aan hoe goed voorzieningen voor openbaar vervoer, onderwijs, winkels en diensten, ontspanning, sport en cultuur, gezondheid en zorg, te voet of met de fiets bereikbaar zijn.

www.mobiscore.be

TOTEM, de nieuwe tool om de milieu-impact van gebouwen te evalueren

Om de Belgische bouwsector te ondersteunen bij het objectiveren en verminderen van de milieu-impact van gebouwen, hebben de drie gewesten de tool TOTEM [Tool to Optimise the Total Environmental impact of Materials] ontwikkeld. De partners in het project zijn de OVAM, Leefmilieu Brussel en de Service Public de Wallonie.

www.totem-building.be