Uw architect vinden

De snelste en meest eenvoudige manier om een architect te vinden is via het internet; de meeste architecten beschikken over een website waar zij zich profileren en referenties presenteren. De kans dat u de juiste architect vindt, wordt echter groter als u wat grondiger te werk gaat. Informeer bij familieleden, vrienden, kennissen, collega's en vaklui naar hun ervaringen met een architect.

Ga woningen bekijken die door hun architect ontworpen zijn. Doorblader tijdschriften en andere publicaties. Kijk goed rond wanneer u onderweg bent. Bel aan wanneer u een woning ziet die u bevalt. Vraag naar de naam van de architect, hoe hij te werk is gegaan en hoe de samenwerking is verlopen. De meeste bouwheren zullen blij zijn met de belangstelling die u toont en u graag meer vertellen over hun bouwavontuur.

Om het beroep te mogen uitoefenen in België moet een architect ingeschreven zijn bij de Orde van Architecten. De lijst van bij de Orde ingeschreven architecten vindt u terug op deze website (zoekmodule 'Vind een architect').