bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Belgische architecten op shortlist European Award for Architectural Heritage Intervention AADIPA

Op de shortlist van de vierde editie van de European Award for Architectural Heritage Intervention AADIPA prijken o.m. Bovenbouw Architectuur i.s.m. Barbara Van Der Wee Architects, en 51N4E.

De Europese prijs uitgereikt door AADIPA, the Association of Architects for the Defence and Intervention in Architectural Heritage, komt voort uit de overtuiging dat erfgoed, als een middel voor sociale integratie en een economisch vitaliserende hulpbron voor de gemeenschap, verdient te worden gewaardeerd en aangemoedigd. In de huidige context, waarin architectonisch erfgoed niet alleen als een fundamenteel kennisinstrument wordt beschouwd maar ook als een sociaal-economische hulpbron voor de duurzame ontwikkeling van het grondgebied, is het bekendmaken, onderscheiden en erkennen van kwaliteitsprojecten die bijdragen aan het behoud van het collectieve geheugen noodzakelijk.

Volgende Belgische projecten zijn genomineerd voor de shortlist:

  • Bovenbouw Architectuur i.s.m. Barbara Van Der Wee Architects: Renovatie panden Leysstraat, Antwerpen
  • 51N4E: Skanderbeg Plein, Tirana (Albanië) en Kunstencentrum Budafabriek, Kortrijk
  • Binario architectes i.s.m. Pigeon Ochej Paysage en L’Escaut Architecture: Bezoekerscentrum Abdij van Villers

De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt op 13 juni 2019 in Barcelona.

Meer info over de award & shortlist

12 juni 2019