bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

De Vylder Vinck Taillieu wint Zilveren Leeuw op architectuurbiënnale van Venetië

Het architectenbureau De Vylder Vinck Taillieu kreeg op de architectuurbiënnale van Venetië de Zilveren Leeuw voor ‘jong en beloftevol’ werk.

Het Gents bureau ontving de prijs voor hun boek en tentoonstelling ‘Unless ever people’. De tentoonstelling werd gemaakt in opdracht van de curatoren van de biënnale als onderdeel van het algemene thema 'Freespace' dat de generositeit en de menselijke touch van architectuur vooropstelt.

‘Unless ever people’ is verbonden aan het project 'Kanunnik Petrus Jozef Triestplein', dat De Vylder Vinck Taillieu realiseerde in Melle. Op de site van het psychiatrisch instituut redde het bureau het verouderde Sint-Jozefsgebouw van de sloop en gaf het een nieuwe invulling als therapeutische ruimte.

"Een project dat er vertrouwen in heeft dat traagheid en wachten de architectuur de kans zal geven voor een toekomstige toepassing," zo motiveerde de jury de bekroning.

De Gouden Leeuw in de tentoonstelling Freespace ging naar de Portugese architect Souto de Moura. 

Foto: Vlaams Architectuurinstituut  

 

 

29 mei 2018