Een eerste gesprek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een verkennend gesprek met een architect kan vrijblijvend zijn, dus zonder dat één van de partijen zich verder verbindt. Een vaste regel is dit echter niet, het is dan ook aan te raden om de eventuele vergoeding van bepaalde prestaties van bij het begin te bespreken. Een eerste gesprek is een goede manier om nader kennis te maken, standpunten toe te lichten en zaken te vergelijken. De architect kan u zijn opvattingen over het beroep toelichten, referenties tonen en zijn manier van werken omschrijven. Hij stelt u daarbij vragen over uw wensen en uw huidige en toekomstige verwachtingen.

Geef uw architect zoveel mogelijk informatie: hoe duidelijker u uw leefgewoonten en verwachtingen omschrijft, hoe beter de architect zijn voorontwerp op uw wensen kan laten afstemmen. Ook kleine details kunnen van groot belang zijn om van uw toekomstige huis een echte thuis te maken.

Blijft u na het eerste gesprek met twijfels zitten, aarzel dan zeker niet om een andere architect te raadplegen. Maak wel duidelijke afspraken over de manier waarop de eerste bespreking wordt beëindigd. Als u meent de geschikte architect gevonden te hebben, kunt u hem of haar een verdere opdracht geven.