bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Dialoogmoment Vlaamse Steden en Gemeenten - Team Vlaams Bouwmeester

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat Bob Van Reeth als eerste Vlaamse Bouwmeester van start ging. Het Team Vlaams Bouwmeester viert deze verjaardag met een aantal initiatieven. Op 11 juni werd in het Atelier Bouwmeester de aftrap gegeven met een publieke gespreksavond: experten uit het veld van architectuur, stedenbouw en publiek opdrachtgeverschap gingen in debat over de rol en toekomst van het bouwmeesterschap.

Op 19 september volgt in Gent de opening van een tentoonstelling over het oudste en best gekende werktuig uit de ‘toolbox’ van de Bouwmeester: de Open Oproep selectieprocedure voor ontwerpers. Dit vormt meteen de aanleiding om, in samenwerking met de VVSG en het Kenniscentrum Vlaamse Steden, een speciaal programma te wijden aan de belangrijkste stakeholders: de Vlaamse steden en gemeenten. Team Vlaams Bouwmeester nodigt u graag uit voor een dialoogmoment in Gent op dinsdag 1 oktober 2019.

Dezelfde dag worden in de Krook in Gent ook de laureaten van de Prijs Wivina Demeester 2019 bekendgemaakt. Met de Prijs Wivina Demeester wil het Team Vlaams Bouwmeester een hoogstaand stedenbouwkundig, landschappelijk en architecturaal kwaliteitsbeleid bij overheden aanmoedigen. De Prijs zet (semi)publieke opdrachtgevers die een voorbeeldig ontwikkelingsproces liepen, in de kijker. De organistie en voorbereiding van deze editie gebeurde in samenwerking met het Platform Kunst in Opdracht.

Meer info en inschrijven

De Krook, zaal De Blauwe Vogel, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent

Het Dialoogmoment Vlaamse steden en gemeenten wordt georganiseerd door het Team Vlaams Bouwmeester in samenwerking met de VVSG, het Kenniscentrum Vlaamse Steden en de Vakgroep Architectuur en Stedenbouw Universiteit Gent.

Waar en wanneer?

De Krook, Gent
Bereken route met Google Maps

dinsdag 1 oktober

iCal