bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Triënnale Brugge 2018: ‘Liquid City – Vloeibare Stad’

Van 5 mei tot 16 september 2018 vormt Brugge het decor van de tweede editie van de Triënnale, een kunstenparcours in het hart van de historische stad.

Internationale, gerenommeerde kunstenaars en architecten hebben speciaal voor het kunstenparcours nieuw monumentaal werk ontworpen met een specifieke locatie in de historische binnenstad van Brugge in gedachte. Het kunstenparcours meandert van zuid naar noord langs de Brugse Reien en rijgt bekende en minder bekende plekken aan elkaar.

Het onderzoek van de Pools-Britse socioloog en filosoof Zygmunt Bauman (1925-2017) is de rode draad van Triënnale Brugge 2018. Bauman omschrijft de globaliserende maatschappij als liquid, vloeibaar: de samenleving is in constante verandering. Gevestigde gedachten en leefvormen staan onder druk. Globalisering en migratiestromen veroorzaken een vloeibare samenleving en die constante verandering draagt mogelijke bedreigingen met zich mee. Triënnale Brugge 2018 | Liquid City – Vloeibare Stad wil dat vluchtige en vloeibare gegeven positief benaderen en via hedendaagse kunst en architectuur in de openbare ruimte zelfs mogelijke antwoorden aanreiken. Brugge als vloeiende stad die open en betrokken is en een motor van maatschappelijke, culturele en politieke verandering. Brugge als creatieve smeltkroes die leidt naar ontmoeting. De broedplaats voor vernieuwing in een stedelijke context.

Met de artistieke en architecturale installaties creëren de deelnemers aan Triënnale Brugge 2018 | Liquid City – Vloeibare Stad gastvrije openbare ruimtes in de binnenstad. Die tijdelijke ingrepen op minder bekende en iconische plaatsen in het historische stadsbeeld bieden kansen tot verwondering, ontmoeting en dialoog.

Meer info op www.brugge.be

 

Waar en wanneer?

Brugge
Bereken route met Google Maps

tot 16 september 2018

iCal