bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

AUDITORIUM 17/18 ACT!ons - Architecture as a Laboratory MIRALLES TAGLIABUE EMBT (ES) Act VI: Make

EMBT_02-Santa_Caterina_Market_-_Barcelona_Spain_2005_-_photo_Roland_HalbeDeze lezing nodigt internationaal gerenommeerde architect en medeoprichter van EMBT Benedetta Tagliabue uit om het publiek te inspireren met haar werk, waarbij het belang van een kritische vraagstelling en materiaalonderzoek cruciale elementen zijn.

EMBT heeft veel ervaring met een verscheidenheid aan projecten zoals educatieve, commerciële, industriële en residentiële gebouwen, ook renovaties en landschapsarchitectuur maken deel uit van hun werk. EMBT ziet het ontwerpproces als een kans om te innoveren dankzij een methode die sterke technische en organisatorische vaardigheden combineert met een creatieve, op maat gemaakte aanpak voor de klant, context, geschiedenis en cultuur van ieder project. Het bureau heeft verschillende bekende projecten voltooid, zoals het Schotse parlementsgebouw in Edinburgh en de renovatie van de Mercado de Santa Caterina in Barcelona.

Eén van de projecten waar hun gelaagde aanpak van materialiteit en ambacht goed naar voor komt, is het Spaanse Paviljoen dat ze voor de Shanghai Expo van 2010 realiseerden. Het bureau onderzocht Spaanse handweeftechnieken die aan het verdwijnen zijn, experimenteerde met verschillende mogelijkheden om deze vervolgens om te zetten in architectuur. 

Meer over deze lezing

 

Waar en wanneer?

Auditorium, Kunstencentrum STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven
Bereken route met Google Maps

donderdag 26 april

iCal