bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Lezing door Sébastien Marot - Taking the country's side

©Trienal de Arquitectura de Lisboa

Welke plaats krijgt landbouw in een maatschappij in volle evolutie? Hoe kan de verhouding tussen menselijke installaties en productieve grond in de 21e eeuw herbekeken worden? En hoe moeten we de veranderingen van het milieu binnen een bestaand cultureel aggregaat bekijken? Het zijn maar enkele van de vele vragen waarop de Franse filosoof en historicus Sébastien Marot antwoorden probeert te geven tijdens zijn lezing bij BOZAR. De problematiek knoopt aan bij de tentoonstelling die hij voorbereidt voor de architectuurtriënnale van Lissabon, in oktober 2019.

Marot is gastdocent aan de Technische Universiteit van Lausanne en de Harvard Graduate School of Design, en is sinds 2010 hoofdredacteur van het magazine Marnes, documents d'architecture. Hij publiceerde verschillende boeken over de verbanden tussen architectuur, herinnering en landschap. Sébastien Marot houdt zich al jaren bezig met deze bijzonder hedendaagse invraagstelling en schotelt ons enkele onontbeerlijke ideeën voor.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: Woensdag 8 mei '19 - 19u
Plaats: Paleis voor Schone Kunsten, Zaal M
Prijs: 8 euro
Taal: In het Frans

Waar en wanneer?

Brussel Paleis voor Schone Kunsten, Zaal M
Bereken route met Google Maps

woensdag 8 mei

iCal