bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Lezing - Participatie maakt architectuur

Onze samenleving vraagt steeds meer om te kunnen deelnemen aan het ontwerp van onze gebouwde omgeving. Zonder burgerparticipatie kan een groot bouwproject nauwelijks nog worden uitgevoerd. De kennis van gebruikers over het gebruik en ervaren van ruimtes wordt een steeds waardevoller hulpmiddel voor architecten in het ontwerpproces.

In het kader van de tentoonstelling ‘Bouwen aan samenwonen’ heeft Stad en Architectuur Susanne Hofmann, stichter en bezieler van de ‘Baupiloten’ uit Berlijn, uitgenodigd om ons te laten zien hoe uit participatie architectuur ontstaat.

Susanne Hofmann is architect, professor aan de TU Berlijn en gastdocent aan verschillende buitenlandse universiteiten. Zij en haar team realiseren sinds meer dan 17 jaar met groot succes bouwprojecten waaraan kinderen, jongeren en volwassenen mee plannen en mee ontwerpen. Uit de wensen en ideeën van de gebruikers en uit de zichtbare en onzichtbare kwaliteiten van een plek ontwikkelen de Baupiloten een tastbare, geëngageerde architectuur die als sociale katalysator fungeert en de plek een identiteit geeft.

Meer info op www.stadenarchitectuur.be, www.leuven2030.be 

Foto: Baupiloten

Waar en wanneer?

Hal 5, Locomotievenstraat, 3010 Leuven
Bereken route met Google Maps

Donderdag 31 mei

iCal