bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Lezingenreeks Exploring Fundamentals

Naar aanleiding van de tentoonstelling Dom Hans van der Laan 'Een huis voor de geest' nodigt het Vlaams Architectuurinstituut vijf architecten uit om over hun werk te reflecteren. In de lezingenreeks Exploring Fundamentals vertellen ze over hun ambacht en de continue zoektocht naar de integratie  van hun eigen praktijk in een cultureel fundament.

Exploring Fundamentals gaat over het uitproberen van gekende technieken en methodes, maar ook over de noodzaak om ze aan te scherpen en te verbeteren. De praktijk leert ons dat het ontwerpproces steeds een combinatie is van kijken, bestuderen en tekenen. Tegelijkertijd is het ook een verhaal van bevraging en herinterpretatie, transformatie en experiment.

Volgende architecten geven een unieke inkijk in hun praktijk:

 • Paulo Providencia (Paulo Providencia Arquitectos) - 27 november om 20u in de Blauwe Foyer van deSingel
   
 • Dirk Somers (Bovenbouw Architectuur) - 5 december om 20u in de Blauwe Foyer van deSingel
   
 • Tom Thys (Studio Thys Vermeulen) - 13 december om 20u in de Kleine Zaal van deSingel
   
 • Mechthild Stuhlmacher (Korteknie Stuhlmacher Architecten) -19 december om 20u in de Blauwe Foyer van deSingel
   
 • Patrick Lynch (Lynch Architects) - 9 januari om 20u in de Muziekstudio van deSingel

Voorafgaand aan elke lezing heb je de mogelijkheid om aan te sluiten bij een rondleiding in de tentoonstelling Dom Hans van der Laan. Een huis voor de geest. Uw gids is Caroline Voet, de curator van de expo. Afspraak om 19u aan de ingang van de tentoonstelling.

INFO & TICKETS 

Waar en wanneer?

deSingel Antwerpen
Bereken route met Google Maps

27 november, 5, 13 en 19 december, 9 januari

iCal