bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Juridische opleiding Gerechtsdeskundigen

Het Nederlandstalig College van Deskundigen Architecten van België heeft het genoegen u uit te nodigen voor de juridische opleiding Gerechtsdeskundigen.

Tijdens de vier cursusdagen maakt u in detail kennis met het gerechtelijk deskundigenonderzoek en worden volgende onderwerpen behandeld:

  • de rechterlijke organisatie in burgerlijke zaken, algemene principes bewijsrecht en bewijsmiddelen,
  • het deskundigenonderzoek in burgerlijke zaken: de aanstelling van de deskundige, het verloop van het onderzoek en het verslag, tussenkomst van de rechter, erelonen en kosten,
  • de rechterlijke organisatie in strafzaken en de algemene principes van bewijsrecht en vooronderzoek,
  • het deskundigenonderzoek in strafzaken: de aanstelling van de deskundige, het verloop van het onderzoek en het verslag, wettelijke vergoeding en tarifering,
  • de verschillen tussen het minnelijk en gerechtelijk deskundigenonderzoek, arbitrage en bemiddeling,
  • de hoedanigheid van gerechtsdeskundige: aansprakelijkheid, verzekering en deontologie.

Bijzondere aandacht gaat naar, hoe dit alles in de praktijk wordt georganiseerd, onder meer aan de hand van een test-case. De lessen worden gegeven door magistraten, advocaten, ir. architecten en architecten, allen prominenten binnen hun vakgebied.

Het succesvol volgen van onze cursus Gerechtelijk, en het slagen voor het examen, is één van de verplichtingen waaraan moet worden voldaan voor uw aanvaarding als effectief lid of gecoöpteerd lid van de NCDAB vzw.

De cursus vindt plaats in Hasselt, Corda campus.

De lessencyclus omvat vier volledige dagen van 08:30 tot 18:00 uur en dit telkens op vrijdag 7, 14, 21, 28 oktober met examen op 25 november 2022.

Ga naar de inschrijvingspagina

Waar en wanneer?

Corda campus, Hasselt
Bereken route met Google Maps

vrijdag 7, 14, 21, 28 oktober met examen op 25 november 2022

iCal