bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Postgraduaat ‘Circulair bouwen’

Het postgraduaat ‘Circulair bouwen’ is de eerste hands-on opleiding in Vlaanderen over dit boeiende onderwerp. Twee voor de prijs van één want je leert bij over de principes achter circulaire stedenbouw en een circulair gebouwontwerp. Dit is de meest innovatieve opleiding over circulair bouwen.

De eerste module over circulaire stedenbouw (september 2021 tot januari 2022) reikt je de handvaten aan om de transitie naar circulaire gemeenten en steden aan te zwengelen. Dan gaat het over kringloopsluiting (het hergebruik van sites en gebouwen, modulair en veranderingsgericht bouwen, lokale energieopwekking en -opslag…), korte ketenintegratie (stadslandbouw, lokale bouwmaterialen, hergebruik van restwarmte…), nieuwe samenwerkings- en participatiemodellen en beleidsinstrumenten. De tweede module ‘Circulair gebouwontwerp’ maakt je wegwijs in alle aspecten van het circulaire bouwproces. Je wordt volledig ondergedompeld in de wereld van de circulaire bouweconomie. Niet enkel op vlak van materialen, energie en water zoek je naar een andere manier van ontwerpen en bouwen. Ook de volgorde van het bouwproces, de actoren die inspelen op elkaar en de mogelijke scenario’s worden getoetst.

Top of the bill: dit postgraduaat maakt ruimte voor kennisoverdracht, discussie, voorbeeldprojecten, studiebezoeken en een praktijkoefening. Na de theorielessen ‘s morgens pas je de inzichten direct toe op een concrete case. Dankzij deze combinatie worden de studenten gevoed met actuele informatie en kennis, leren ze van elkaar, leren ze kritisch nadenken en leren ze de theorie om te zetten naar de praktijk.

Praktische informatie

Data en locatie

Van 24 september 2021 tot 17 juni 2022.

De lessen vinden wekelijks op vrijdag plaats en gaan door op Howest - Campus Brugge Station (Rijselstraat 1, 8200 Brugge).

Inschrijven
Je hebt de keuze uit verschillende opties:

  • je kan de volledige opleiding volgen (module 1 en module 2)
  • je kan kiezen om maar één semester te volgen (module 1 OF module 2)
  • je kan kiezen om enkel de theoretische lessen te volgen van module 1 en/of module 2 (ter plaatse of via livestream)
  • je kan kiezen om een enkele les te volgen (ter plaatse of via livestream)

Inschrijvingsgeld

  • €3000 voor de volledige opleiding (module 1 en module 2)
  • €1850 voor de aparte modules (module 1 of module 2).
  • €1850 voor de theorie (module 1 en module 2).
  • €1200 voor 1 semester theorie (module 1 of module 2).
  • €150 voor 1 les

Meer informatie over het postgraduaat ‘Circulair bouwen’ vind je op de website van Howest Hogeschool: https://www.howest.be/nl/opleidingen/postgraduaat/circulair-bouwen.

Waar en wanneer?

De lessen vinden wekelijks op vrijdag plaats en gaan door op Howest - Campus Brugge Station (Rijselstraat 1, 8200 Brugge).
Bereken route met Google Maps

Van 24 september 2021 tot 17 juni 2022.

iCal