bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

VIBE - EXPEDITIE Biofiel ontwerpen

Vanaf 23 mei organiseert VIBE de allereerste expeditie ‘Biofiel ontwerpen’. 

Trek de grenzen van je verbeelding binnen de wereld van natuurrijk ontwerpen en schrijf je vandaag nog in voor de expeditie 'Biofiel ontwerpen' van VIBE. Een revolutie in de manier waarop je gebouwen en architectuur benadrukt met de nadruk op de versterking van de gezondheid, het welzijn en de verbinding met de natuur. ????

Als architect of ontwerper begrijp je natuurlijk volledig de kracht van esthetiek, vorm en functie. Tijd om je horizon te verbreden en te ontdekken hoe je natuurlijke elementen en principes in je ontwerpen verwerkt. Tijdens deze ontdekkingsreis krijg je de kans om te leren van experts, je netwerk uit te breiden en je portfolio aan te vullen met baanbrekende projecten. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe je binnenruimtes transformeert in oases van rust, creativiteit en productiviteit terwijl je de band tussen natuur en mens versterkt.

De expeditie 'Biofiel ontwerpen' daagt je uit om je grenzen te verleggen en een nieuwe manier van ontwerpen te benaderen. Het is een unieke kans om jezelf te onderscheiden in een evoluerende industrie en een positieve impact te hebben op de wereld om je heen. Samen creëren we een wereld die in harmonie is met de natuur en waar menselijke creativiteit en welzijn tot bloei komen.

De expeditie ‘Biofiel ontwerpen’ is opgebouwd uit 8 interactieve sessies die VIBE organiseert tussen mei 2023 en april 2024. Aan de hand van praktische oefeningen, rondleidingen en tips van experten pas je de verworven inzichten onmiddellijk toe in je eigen projecten. Om het leeraspect optimaal te houden, streven we naar ervarings- en praktijkgerichte sessies. Zo leer je ook bij van de andere deelnemers.

De data van de sessies zijn:

  • 23/05/2023 – Waarom is biofilie belangrijk? Wat zijn de voordelen in de verbinding van mens en natuur?
  • 27/06/2023 – Biofiele wandeling + mindset de mens als deel van de natuur
  • 12/09/2023 – Biofilie: definities en toepassingen
  • 24/10/2023 – Analyse van de omgeving (natuur en gemeenschap) in functie van een biofiel ontwerp
  • 05/12/2023 – De principes van biofiel ontwerpen en de praktische toepassing
  • 30/01/2024 – De principes van biofiel ontwerpen en de praktische toepassing
  • 05/03/2024 – Leerlessen + hoe overtuig je klanten of collega’s? + wat is het financiële kader?
  • 23/04/2024 – Biofilie toepassen op verschillende niveaus

De sessies vinden telkens plaats van 9.30 tot 16.30 uur.

Alle details vind je op de website van VIBE.

Waar en wanneer?

Turnhoutsebaan 139a, 2140 Antwerpen
Bereken route met Google Maps

vanaf 23 mei

iCal