bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Architectuurreis Caïro en haar nieuwe hoofdstad

Maar op iets meer dan 60 kilometer van Cairo bouwt Egypte aan zijn nieuwe hoofdstad. De bouw van de stad mobiliseert tienduizenden arbeiders, die 12 uur per dag, 6 dagen per week werken.

De eerste steen van het faraonische project werd gelegd in... 2016! en de inwijdingsdatum is aangekondigd voor 2022. Hoewel er nog geen definitieve naam officieel is, gaat het om Wedian (of Al Masa), het meervoud van wady dat "vallei" betekent, aangezien de stad verspreid ligt over twaalf valleien, hetgeen lijkt te worden opgelegd,

De nieuwe hoofdstad, die is aangekondigd als ecologisch verantwoord en ultramodern, zal bijna 700 km2 beslaan. Het zal een luchthaven, een stadion en duizenden woningen omvatten. Maar het zal ook de hoogste wolkenkrabber van het Afrikaanse continent hebben, de grootste minaret, en een enorm pretpark. Op het gebied van onderwijs zullen 2.000 scholen en hogescholen worden gebouwd en meer dan 600 gezondheidsvoorzieningen. Volgens de autoriteiten zou het Wedian-project meer dan een miljoen banen scheppen.

Profiteer met deze architecturale reis van een uitzonderlijke vergunning om een bouwwerf te bezoeken die al even uitzonderlijk is. En ook om het nieuwe Caïro Museum te ontdekken, de piramides, Saqquara en de belangrijkste gebouwen van de hedendaagse architectuur in Cairo.

Een exclusieve architecturale reis die u niet mag missen, die verlengd kan worden met een cruise op de Nijl.

Meer informatie en inschrijven

Waar en wanneer?

Egypte
Bereken route met Google Maps

van 11 tot 15 november, optioneel verlengd tot 18 november2022

iCal