bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Architectuurreis naar het land van de rijzende zon (3/3)

De Japanreis wordt een evenwichtige architecturale mengeling van hedendaags, traditioneel en modernisme. Maar ook van cultuur, natuur en kunst.

We starten een viertal dagen in Tokyo, een megalopool, waar ogenschijnlijk chaos het voor het zeggen heeft, en waar verscheidene stromen van energie, mensen, verkeer, cultuur en economie, de stad maken. We maken even een razendsnelle Shinkansen-uitstap naar het meer noordelijk gelegen Sendai voor een bezoek aan de mediatheek van Toyo Ito.

In Tokyo zwerven we ook in de ruime omgeving op zoek naar vaak minder gekend architecturaal werk van jong opkomend talent of een verborgen parel van de modernistische klassiekers. Via een tussenstop in Kanazawa evolueert de reis langzaam naar traditie, naar natuur en rust in de omgeving van Kyoto, waar we enkele dagen verdwalen in de indrukwekkende verzameling autentieke Japanse tempels, tuinen en villa’s.

Daarna reizen we nog meer zuidelijk naar de vele eilanden in de Japanse Binnenzee, waar we proeven van de kunstprojecten op Naoshima, Teshima en Inujima. Daarna keren we, via een tussenstop in Nagoya, terug richting Tokyo.

Hiertussen spannen zich 14 dagen gevuld met kleine, fijne architecturale en culturele ontdekkingen.

Omdat we weten dat voor heel wat mensen de Paasvakantie de enige optie is hebben we één reis, 80 plaatsen kunnen versieren, maar we bieden de reis nog tweemaal aan in een andere periode.
Het worden 3 reizen.

GROEP 1: LENTE: 3 maart – 17 maart 2018
heenreis: Zaterdag 03 maart BRUSSEL-TOKYO
terugreis: Vrijdag 16 maart TOKYO-BRUSSEL (aankomst Brussel zaterdag 17 maart)

GROEP 2: PASEN: 31 maart – 14 april 2018
heenreis: Zaterdag 31 maart BRUSSEL-TOKYO
terugreis: Vrijdag 13 april TOKYO-BRUSSEL (aankomst Brussel zaterdag 14 april)

GROEP 3: HERFST: 27 oktober – 10 november 2018
heenreis: Zaterdag 27 oktober BRUSSEL-TOKYO
terugreis: Vrijdag 9 november TOKYO-BRUSSEL (aankomst Brussel zaterdag 10 november)

De inschrijvingen worden per reis beperkt tot maximaal 80 personen (2 groepen van 40 personen per bus en per reisprogramma).

Reisbegeleiding:
Hera VanSande, Arnout Fonck, Eva Lo, Géry Vandenabeele, Bruno Vanbesien en Wim Supply

Meer details en een uitgebreid programma is te vinden op de website van Archipel.

Waar en wanneer?

Japan
Bereken route met Google Maps

27 oktober – 10 november

iCal