bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Bezoek tentoonstelling Freeing Architecture JUNYA ISHIGAMI - Parijs

Archipel begeleidt op 28 augustus 2018 een bezoek aan de tentoonstelling Freeing Architecture van JUNYA ISHIGAMI in Fondation Cartier te Parijs.

Architect Junya Ishigami begon zijn carrière bij het architectenbureau SANAA.
Wie in het voorjaar de Japanreis meemaakte zal ongetwijfeld mooie herinneringen hebben aan het Kanagawa Institute of Technology
De pure witte glazen box met 305 slanke kolommen, bestudeerd nonchalant ingepland, de lichtheid en inventiviteit van het gebouw hebben bij velen een sterke indruk nagelaten. Voor de deelnemers aan de herfstreis: “the Best is Yet to Come”.
Het werk van Ishigami is sterk geïnspireerd op de natuur. Hij vergelijkt zijn gebouwen graag met landschappen, wolken of bossen. De grens tussen binnen en buiten is quasi onbestaand. 
Hij maakt architectuur die zweeft en die zichzelf wegcijfert tot er zo min mogelijk substantie overblijft. 

Wegens groot succes is de tentoonstelling verlengd tot 9 september 2018.

Met Japan op het reisprogramma 2018 van Archipel is dit een mooie opportuniteit. Redenen genoeg dus om een groepsbezoek te organiseren aan deze must see – tentoonstelling.

Meer info en reserveren op archipel.be

Foto: Kanagawa Institute of Technology © Junya Ishigami+associates

Waar en wanneer?

Parijs
Bereken route met Google Maps

28 augustus

iCal