bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Tbilisi en Bakoe - Zaha Hadid en de anderen

Georgië en Tbilisi, Azerbeidzjan en Bakoe zijn landen en steden die je meenemen op een reis terug in de tijd. Welkom in het Europa van de jaren 1970-1990!

Maar er is meer dan alleen dat natuurlijk. De steden zijn modern, zonder in het oog te springen en de hedendaagse invloeden zijn zichtbaar tussen de middeleeuwse gebouwen. Dit geeft deze steden een charme die u nergens anders vindt. Ottomaanse stadskernen, verloren dorpjes aan de voet van een gletsjer, vervallen gebouwen nestelen zich in de schaduw van ultramoderne torens, oude rammelkasten uit het Sovjettijdperk (die tussen de koeien slingeren, die zich de weg lijken te hebben toegeëigend) rijden er vrolijk naast de nieuwste modellen van Duitse makelij. Georgië en Azerbeidzjan verdienen beslist een bezoek.

Tbilisi en Bakoe zijn verrassende steden, kruispunten tussen verschillende tijdperken en een smeltkroes van invloeden. Dit is vooral voelbaar in de architectuur. De historische kern van deze steden is een bevreemdende en aangrijpende lappendeken van nagelnieuwe gebouwen naast verwaarloosde huizen. Wankele houten terrassen, een ultramoderne glazen brug, een cultureel centrum in de vorm van een metalen buis … Alleen hier kan zo’n combinatie werken. De sfeer in deze steden is dan ook bijzonder.

Tbilisi en Bakoe ontdekken is niet alleen kennismaken met een rijke architectuur, maar ook met een bestemming buiten de gebaande paden. Een architectuurreis zoals u nog nooit heeft meegemaakt …

VAN VRIJDAG 19 TOT VRIJDAG 26 AUGUSTUS
OF VAN VRIJDAG 16 TOT VRIJDAG 23 SEPTEMBER 2022

Voorgesteld door Architectenkrant AK
Technische organisatie door YATRA

Meer informatie op https://yatra.archi/nl/reizen-architectuur/baku-2022nl

Waar en wanneer?

Tbilisi en Bakoe
Bereken route met Google Maps

inschrijven tot en met 30 juni

iCal