bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Alternative Histories - CIIVA

Alternative Histories erkent dat architectuur een corpus is van overgeërfde ideeën. Daarom was het uitgangspunt voor deze tentoonstelling een vraag: kan een eigentijdse architect, met zijn eigen referentiekader, een maquette maken die een antwoord biedt op een architecturale tekening uit het verleden?

Alternative Histories toont de 85 maquettes die door evenzovele architecturale praktijken zijn gemaakt naast de architecturale tekeningen uit het archief van Drawing Matter (UK) die er de aanzet toe vormden. In hun geheel genomen dagen deze antwoorden het oppervlakkige begrip van concepten als referentie, geschiedenis of invloed als drijfveren van het hedendaagse architecturale denken uit. Gaande van methodes tot materialen ontsluit dit project niet alleen nieuwe manieren om naar het verleden te kijken, maar opent het ook een reeks gesprekken over hoe architecten vandaag vormgeven aan hun heden.

OPENINGSUREN

10:30 - 18:00

TICKETS

gratis toegang // vernissage 06.09.19 — 18:30

COMMISSARIS(SEN)

Jantje Engels en Marius Grootveld, met Drawing Matter en de Architecture Foundation, London

Meer over deze tentoonstelling

Waar en wanneer?

CIVA
Bereken route met Google Maps

zaterdag 7 tot zondag 29 september

iCal