bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Bouwen aan samenwonen - Participatie in woonprojecten

Samen bouwen, hoe doe je dat? Hoe stap je in een gemeenschappelijk woonproject zodat je als toekomstige bewoner inspraak hebt bij het concept van samenleven en het architecturale ontwerp? Hoe regel je het beheer hiervan? De tentoonstelling toont twaalf actuele voorbeelden van collectieve woonprojecten in Europa, waarin de deelnemers hun ideeën van wonen en samenleven gezamenlijk realiseerden. De projecten hebben zeer verschillende profielen, maar alle volgen een gemeenschappelijke aanpak: participatie. Met deze tentoonstelling volg je hun betrokken proces van realisatie.

De tentoonstelling portretteert de afzonderlijke woonprojecten aan de hand van beelden, plannen en filmische observaties, die speciaal voor de expositie gemaakt zijn.

De expositie is een reproductie van de tentoonstelling ‘Keine Angst vor Partizipation’ van het architectuurmuseum van de TU München uit 2016 in samenwerking met Stad en Architectuur vzw.

Meer info op www.stadenarchitectuur.be

 

Waar en wanneer?

Hal 5, Locomotievenstraat 3010 Leuven
Bereken route met Google Maps

25 april tot 7 juni

iCal