bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Dierendonckblancke - Praxis

(C): Luc DujardinMet een nieuwe reeks monografische architectuurexpo’s spelen BOZAR en A+ Architecture in Belgium in op de groeiende internationale belangstelling voor de Belgische architectuur. We bijten de spits af met een tentoonstelling over het werk van het Gentse architectenduo Alexander Dierendonck en Isabelle Blancke.

Zij maakten in 2009 ook al deel uit van de NICHE-reeks in BOZAR gewijd aan jonge Belgische architecten. Sindsdien werkte het bureau aan een eigenzinnig en intuïtief oeuvre en is het vandaag uitgegroeid tot een van de vaste waarden van de Vlaamse architectuurscene. Onlangs wonnen ze samen met Robbrecht en Daem architecten de wedstrijd voor de nieuwe huisvesting van de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) in Schaerbeek.

Naar aanleiding van de tentoonstelling verschijnt er een uitgave van BOZAR BOOKS, A+ Architecture in Belgium en Verlag der Buchhandlung Walther König.

Coproductie: BOZAR, A+ Architecture in Belgium

Waar en wanneer?

Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Bereken route met Google Maps

van 5 april tot 26 juni