bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

EU Mies van der Rohe Award

 

De EU Mies Award is een tweejaarlijkse architectuurprijs met een Europese roeping die de stad in de kijker zet. De tentoonstelling in BOZAR is een weerslag van de resultaten van de editie van 2017. De expo geeft een kritische kijk op de hedendaagse Europese architectuur met een parcours langs de 40 beste architectuurprojecten die de voorbije twee jaar gerealiseerd werden.

De winnaar van 2017 is DeFlat Kleinburg, de renovatie van één van de grootste appartementsgebouwen van Nederland ontworpen door NL Architects en XVW architectuur.

De Belgische bureau’s MSA en V+ ontvingen de speciale onderscheiding van ‘Emerging Architects’ voor hun ontwerp van het NAVEZ-gebouw, 5 sociale appartementen in Schaarbeek.

Deze tentoonstelling toont de projecten die werden uitgekozen door de jury van 2017 en die allemaal draaien rond het stedelijke karakter van Europa. De veertig werken zijn geordend volgens hun plek in het stedelijk weefsel: ‘Exo-urban’, periferie, de geconsolideerde en historische binnenstad. Samen vormen ze de City of 40, een imaginaire stad, en tonen ons hoe we door die stad navigeren.

De projecten van de winnaars en finalisten schetsen een interessant beeld van de hedendaagse Europese architectuur. De aangesneden thema’s worden de volgende twee jaar verder uitgediept op sociale media en verschillende evenementen gelinkt aan de Prijs van 2017. Deze rondreizende tentoonstelling, en de bijhorende EU Mies Award catalogus 2017, vormen het startpunt voor deze fascinerende discussie.

Tickets: Vrije toegang
Initiatief: Europese Commissie (Creatief Europa)
Coproductie: BOZAR , Fundacio Mies Van der Rohe, Barcelona

Foto: Navez Housing Brussels MSA and V+ architects (c) Serge Brison

Waar en wanneer?

BOZAR
Bereken route met Google Maps

tot 22 oktober 2017

iCal