bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

European Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2017

Nog tot 24 februari 2019 presenteert Stad en Architectuur de tentoonstelling van de European Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2017 in M - Museum Leuven. Als meest prestigieuze prijs van hedendaagse architectuur in Europa honoreert de EU Mies van der Rohe Award iconische bouwprojecten die Europa mee vorm en kleur geven. De tentoonstelling toont 40 werken, geselecteerd door een internationale topjury.

De lijst van geëxposeerde projecten bevat publieke bouwwerken zoals een station, een bibliotheek, een opera en enkele musea, maar vooral nieuwe woonvormen en collectieve huisvesting zijn opvallend sterk in de award terug te vinden. Twee laureaten, beide voorbeelden van collectief wonen, staan centraal in de tentoonstelling: de eerste prijs is voor het project DeFlat Kleiburg, een intelligente en betaalbare renovatie van het laatste grote flatgebouw van de Bijlmermeer in Amsterdam, ontworpen door NL architects & XVW architectuur. De prijs voor opkomend talent ging voor het eerst in de geschiedenis van de award naar een Belgisch bureau, MSA/V+, voor hun sociale woningbouwproject Navez in Schaarbeek dat vijf passiefwoningen voor grote gezinnen inpast op een klein hoekperceel in de stad.

De tentoonstelling creëert een boeiende, inspirerende ervaring waarin je architectuur beleeft door schaalmodellen, schetsen, video’s en soundscapes. Bij de tentoonstelling hoort een catalogus die verkrijgbaar is in de M-bookshop.

WANNEER: vrijdag 9 november 2018 t.e.m. zondag 24 februari 2019 /

WAAR: M - Museum Leuven /

TICKETS: www.mleuven.be /

OPENINGSTIJDEN: ma-zo 11u–18u / do 11u-22u | woensdag gesloten

INFO: www.stadenarchitectuur.be, www.miesarch.com, www.mleuven.be | info@stadenarchitectuur.be | t 016 22 22 39

CATALOGUS: bij de tentoonstelling hoort een catalogus die verkrijgbaar is in de M-bookshop.

ORGANISATIE: Europese Commissie, Fundació Mies van der Rohe Barcelona, Stad en Architectuur vzw i.s.m. M – Museum Leuven 

Met steun van: Vlaamse Overheid, Stad Leuven, Vandersanden Group, A+

BEELD: Navez, Brussel, door MSA/V+, © Serge Brison / www.sergebrison.com

Waar en wanneer?

Forum M – Museum Leuven, Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Bereken route met Google Maps

nog tot 24 februari 2019

iCal