bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Schenk Hattori. Translations

In het voorjaar van 2020 toont het Vlaams Architectuurinstituut binnen het thema 'Back from Japan' het werk van twee jonge architectenbureaus die werken vanuit België en Japan. Schenk Hattori werkt vanuit Antwerpen en Tokyo. Het bureau werd opgericht door Steven Schenk en Daisuke Hattori kort na hun studies aan de Accademia di Architettura in Mendrisio, Zwitserland.

De tentoonstelling Translations zoekt de limieten van onze verbeelding op. De bezoeker wordt meegenomen in een zoektocht naar de mysterieuze en vaak verloren elementen in architectuur. Schenk Hattori stelt de vraag hoe de prehistorische hut, die een microkosmos vormde om de ons omringende wereld te bevatten, in onze huidige tijd begrepen kan worden.

Het oeroude proces waarbij de mens de wereld bruikbaar en vooral grijpbaar probeerde te maken, was de eerste manier om architectuur te maken. Het bepalen van de vorm en de maat van de realiteit kende steeds zijn oorsprong in de waarnemingscapaciteiten van de mens. Tot op vandaag vormt de waarneming iets gemeenschappelijks tussen mensen, vrij van culturele achtergrond.

Praktisch:

www.vai.be/expos-en-programma/schenk-hattori-translations

Waar en wanneer?

deSingel, Desguinlei 25, Antwerpen
Bereken route met Google Maps

27 maart tot 14 juni 2020

iCal