bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

'Tafelzetting', een tentoonstellingsreeks voor jonge architecten uit Vlaanderen en Brussel

In het voorjaar van 2022 pakken het Vlaams Architectuurinstituut en De Singel uit met Tafelzetting, een gloednieuwe tentoonstellingsreeks voor jonge architecten uit Vlaanderen en Brussel. Met behulp van een set vitrinetafels en bijhorende attributen nemen jonge ontwerpers positie in op het plein voor De Singel. Architect Laura Muyldermans ontwierp de installatie en geeft meteen het startschot van de reeks.

Tafelzetting is de nieuwe tentoonstellingsreeks voor jonge architecten in Vlaanderen en Brussel van het Vlaams Architectuurinstituut en De Singel. Het is de volgende etappe binnen een traditie van jonge architectuur in De Singel. Gevestigde namen vinden er al sinds de jaren 1980 een podium om hun vroege oeuvre te tonen (‘Jonge Architectuur in België’ in 1988 en ‘35m³ jonge architectuur’ in 2005). Ook vandaag worden jonge architecten uitgedaagd om hun eigen positie te bepalen ten opzichte van de discipline, complexe ruimtelijke situaties en maatschappelijke vraagstukken.

Het voorplein van De Singel verbeeldt de kakofonie waarin jonge architecten een eigen praktijk opstarten. De veelvormige grenzen van de asfaltvlakte vormen de perfecte achtergrond voor de tentoonstellingsreeks. Elke architect die er tentoonstelt, beschikt over een set tafels met attributen, ontworpen door Laura Muyldermans. De tafels zijn niet alleen een installatie waarin de ontwerpers hun werk tonen, maar dagen hen ook uit om ruimtelijk positie in te nemen op het voorplein.

Tickets en info op www.vai.be

Waar en wanneer?

deSingel, Desguinlei 25, 3000 Antwerpen
Bereken route met Google Maps

van 21 januari tot 6 maart 2022

iCal