bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Unfolding the Archives

In de reeks Unfolding the Archives toont het Vlaams Architectuurinstituut topstukken, verborgen schatten en merkwaardige ontdekkingen uit zijn collectie. Ze verrijkt hedendaagse thema’s in de architectuur met een historische dimensie, toont nieuw verworven archieven voor het eerst aan de bezoeker, of belicht markante figuren of momenten uit de architectuurgeschiedenis.

De eerste editie begint bij het begin. Sinds 2018 is het Vlaams Architectuurinstituut een collectie beherende organisatie. Deze transitie werd aangegrepen om een grote verwerkingsactie op te starten. Tijdens de inventarisatie en de verwerking van de archieven kwamen mooie, onverwachte, soms aandoenlijke documenten aan de oppervlakte. De tentoonstelling verzamelt een waaier van documenten en objecten: tekeningen, dagboeken, schetsen, mijmeringen en brieven als een inkijk in de rijkdom van de collectie.

Het project toont bovendien de weg die een architectuurarchief aflegt: van het ophalen van stukken (in soms uitdagende omstandigheden) via doordachte en diepgaande verwerkingsprocessen, tot het toegankelijk maken voor het brede publiek. Een unieke blik achter de schermen van het archief.

ONTDEK DE COLLECTIE

Waar en wanneer?

deSingel, Antwerpen
Bereken route met Google Maps

6 november 2019 - 19 januari 2020

iCal