bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Back From Japan - VAi

Back from Japan neemt de architecturale wisselwerking tussen Vlaanderen en Japan onder de loep. Twee architectuurculturen die schijnbaar ver van elkaar staan, tonen vandaag een vernieuwde wederzijdse interesse. In een reeks tentoonstellingen, lezingen en (online) reflecties gaan we op zoek naar verrassende gelijkenissen en diep gewortelde verschillen die leiden tot nieuwe dynamieken.

In Vlaanderen is de aandacht voor Japanse architectuur niet nieuw. Generaties architecten laten zich inspireren door de wijze waarop licht, ambacht, vernieuwing en traditionalisme verweven zijn in de Japanse bouwkunst. Sinds een paar jaar kijkt men ook vanuit Japan met grote interesse naar de architecturale ontwikkelingen in Vlaanderen en Brussel. De nieuwe relatie is gestoeld op een wederkerige ver- en bewondering. Ze brengt boeiende samenwerkingen met zich, zowel in de architectuurpraktijk als op het vlak van architectuurkritiek en -tentoonstellingen.

>>> Meer over Back From Japan vindt u op de website van het VAi.

Waar en wanneer?

deSingel, Antwerpen
Bereken route met Google Maps

van 8 september 2020 tot 10 januari 2021

iCal