bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Festival van de architectuur

 

(Bron: VAi)

Architecten, sociologen en stedenbouwkundigen zien er op toe dat een ontwerp beantwoordt aan de maatschappelijke uitdagingen. Vakmannen en werklieden zorgen ervoor dat het project ook gebouwd wordt en geen tekening blijft.

In het tiendaagse festival (8-17 september) zit niet alleen een Dag, maar ook een Nacht van de architectuur. Het Festival van de architectuur vloeit voort uit de Dag van de architectuur, een succesvol format dat sinds de start in 2002 een breed publiek laat kennismaken met opmerkelijke hedendaagse architectuur in Vlaanderen en Brussel. De laatste editie afficheerde meer dan tachtig ontwerpen en trok 25.000 gegadigden. Met het festival zet het VAi het elan van dit ‘grootste architectuurevenement in Vlaanderen’ verder.

Onder het thema ‘Meer dan alleen bouwen’ staat het interdisciplinaire programma stil bij het belang van goede architectuur en de verrassende raakvlakken waarbinnen architecten, bewoners, maar ook kunstenaars, performers en omgeving elkaar ontmoeten. Gaststad voor de lancering van dit tiendaagse initiatief is Antwerpen.

Het festival vindt plaats van 8 tot en met 17 september 2017 in deSingel en op diverse locaties in de stad.

Meer info op festivalvandearchitectuur.be of check #festivalvandearchitectuur
 

Waar en wanneer?

Antwerpen
Bereken route met Google Maps

8 tot en met 17 september 2017

iCal