bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Vlaamse Planningsprijs 2018 - dien je project in

Dit jaar reikt de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning opnieuw de Planningsprijs uit. Met de tweejaarlijkse award wil de VRP kwaliteitsvolle, innovatieve ruimtelijke projecten in de kijker zetten. De vorige editie leverde twee winnaars op: de provincie Antwerpen met ‘De groene zes’ (foto) en de provincie West-Vlaanderen met ‘Openruimtekamers Gavers en Essers’. 

Nog tot 24/9 kan u een vernieuwend ruimtelijk project indienen voor de Planningsprijs.

WELKE PROJECTEN KUNNEN MEEDINGEN?

De initiatieven tonen een duidelijke vernieuwing in de planningspraktijk aan. Voor het eerst zal de jury ook focussen op de maatschappelijke meerwaarde van het winnende project of planningsproces. Daarbij wordt gekeken naar winsten voor open ruimte, duurzame mobiliteit, sociale inclusie, versterking van het sociaal weefsel enz. Projecten en processen op verschillende schaalniveaus komen in aanmerking: bouwblokken of pleinen, buurten of (stads)wijken, groene verbindingen, masterplannen, ontwerpend onderzoek, infrastructuurprojecten …

PRAKTISCH

Uw gemeente, stad of bureau kan kandideren tot en met maandag 24 september 2018, 12u.
De VRP-Planningsprijs 2018 wordt uitgereikt op de Werelddag van de Stedenbouw op 29 november in Deinze.

Hier vindt u het reglement en inschrijvingsformulier

De VRP-Planningsprijs 2018 is een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning met steun van de Vlaamse Regering.

Meer over de winnaars van 2016.

Waar en wanneer?

Vlaanderen
Bereken route met Google Maps

inschrijven tot 24 september

iCal