bullet Created with Sketch. Clock icon Created with Sketch. Shape Created with Sketch. iconmonstr-linkedin-2 Created with Sketch. iconmonstr-twitter-2 (1) Created with Sketch.

Virtuele workshop: Co-design for new forms of urban living #EURegionsWeek

In het kader van de Europese week van regio's en steden houden de ACE, de Bundesarchitektenkammer (BAK), de Europese Raad van stedenbouwkundigen (ECTP) en het Instituut voor ruimtelijk beleid (IPoP) op woensdag 14 oktober 2020 van 16.30 tot 18.00 uur een gezamenlijke virtuele workshop.

De verstedelijking, de klimaatverandering en de huisvestingscrisis vereisen nieuwe vormen van habitat en stedelijke ruimte. Kwaliteitsprojecten kunnen alleen voortkomen uit een interdisciplinair discours, innovatieve financieringsregelingen en de actieve deelname van geïnformeerde burgers. Door hen in het middelpunt van het ontwerpproces te plaatsen, kunnen burgers deelnemen aan de creatie en regeneratie van het stedelijk weefsel. Ze helpen besluitvormers de behoeften van gemeenschappen te begrijpen en sociaal en economisch duurzame projecten te realiseren.

De sessie heeft tot doel de uitdagingen te bespreken die inherent zijn aan een participatieve aanpak, door de presentatie van concrete projecten, maar ook goede praktijkvoorbeelden van hoe het maatschappelijk middenveld zich kan organiseren om invloed uit te oefenen op het ontwerp van de gebouwde omgeving.

Er zal speciale aandacht worden besteed aan kleine en middelgrote steden. Uiteindelijk zal de workshop gericht zijn op een mogelijke methodologie voor effectieve participatieve ontwerpprocessen.

Taal: Engels

Platform: Zoom

Sprekers:

  • Anna CHIAMBRETTO - projectmanager onroerend goed - Community Land Trust Brussel - België.
  • Sophia DE SOUSA - algemeen directeur - The Glass-House Community Led Design - Verenigd Koninkrijk
  • Marta JASKULSKA - directeur - Kongres Ruchów Miejskich (Stedelijke Bewegingen) - Polen
  • Mohamed RIDOUANI - burgemeester van Leuven - België

Moderator:

  • Eugen PANESCU, lid van het dagelijks bestuur van de ACE

INSCHRIJVEN

Waar en wanneer?

Online
Bereken route met Google Maps

woensdag 14 oktober 2020 van 16.30 tot 18.00 uur

iCal