{"template":"filter.tpl","renderTo":"[data-component=\"Application\/Components\/Filter\"]","id":"Filter1","classes":["non-ajax"],"components":[],"listeners":[],"eventRouting":[],"attributes":[],"debugMode":false,"filters":[{"template":"template.tpl","renderTo":null,"id":"CheckboxGroup2","classes":["filter__fieldset"],"components":[],"listeners":[],"eventRouting":[],"attributes":[],"debugMode":false,"name":"publication_group","title":"Publication_group","filterValue":["Bouwheer","Architect","Iedereen"],"options":[{"id":"Architect","name":"Architect"},{"id":"Bouwheer","name":"Bouwheer"}],"labelKey":"name","valueKey":"id","component":"Application\/Components\/Filter\/Filterable\/CheckboxGroup"},{"template":"template.tpl","renderTo":null,"id":"YearMonthGroup3","classes":[],"components":[],"listeners":[],"eventRouting":[],"attributes":[],"debugMode":false,"name":"item_date_month_year","title":"Item_date_month_year","filterValue":[],"options":[{"id":"February\/2018","name":"February\/2018"},{"id":"November\/2017","name":"November\/2017"},{"id":"October\/2017","name":"October\/2017"},{"id":"September\/2017","name":"September\/2017"},{"id":"December\/2017","name":"December\/2017"},{"id":"March\/2017","name":"March\/2017"},{"id":"August\/2017","name":"August\/2017"},{"id":"January\/2018","name":"January\/2018"},{"id":"July\/2017","name":"July\/2017"},{"id":"February\/2017","name":"February\/2017"},{"id":"May\/2017","name":"May\/2017"},{"id":"April\/2017","name":"April\/2017"},{"id":"June\/2017","name":"June\/2017"}],"labelKey":"name","valueKey":"id","component":"Application\/Components\/Filter\/Filterable\/YearMonthGroup"}],"dataProviderStrategy":"Modules\\Search\\Services\\Elasticsearch\\BlogFilterStrategy","filterOptions":[],"url":"https:\/\/www.architect.be\/nl\/infoportaal\/nieuwsberichten\/","paginationProvider":null,"selections":{"publication_group":["Bouwheer","Architect","Iedereen"],"item_date_month_year":[]},"component":"Application\/Components\/Filter"}

Nieuws


Winnaars Belgian Building Awards zijn bekend

Winnaars Belgian Building Awards zijn bekend

Op donderdag 22 februari werden de volledig vernieuwde prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt op Batibouw. Enkele realisaties van architecten, bouwheren, studiebureaus en aannemingsbedrijven werden bekroond met welverdiende awards. Batibouw reikte de awards uit in samenwerking met Roularta, Redactiebureau Palindroom, de Confederatie Bouw, Ik ga Bouwen & Renoveren, de Orde van Architecten en architectura.be. Ook een aantal exposanten viel in de prijzen.

23 februari 2018
Verbond Glasindustrie: S-peil S31 met kwaliteitsdaglicht is perfect haalbaar

Verbond Glasindustrie: S-peil S31 met kwaliteitsdaglicht is perfect haalbaar

Het Vlaamse Energiebesluit werd gewijzigd. Een nieuwe indicator voor de gebouwschil treedt in voege. Deze zogenaamde “S-peil” is voor bouwaanvragen vanaf 1 januari 2018 vastgelegd op S31. Voor renovaties geldt geen eis op gebied van S-peil.

23 februari 2018
Batibouw - Nieuwe tool Totem meet milieuprestatie van bouwprojecten

Batibouw - Nieuwe tool Totem meet milieuprestatie van bouwprojecten

De drie gewesten hebben op de openingsdag van Batibouw een nieuwe tool gelanceerd waarmee spelers uit de bouwsector de milieuprestaties kunnen meten van een gebouw. De bedoeling is om de milieu-impact zo te objectiveren en uiteindelijk te verminderen.

23 februari 2018
Minister Schauvliege werkt aan premie om oudste kachels te vervangen

Minister Schauvliege werkt aan premie om oudste kachels te vervangen

Met een premie wil Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege de Vlaming aanzetten om een oude, vervuilende kachel te vervangen door een nieuw, milieuvriendelijker exemplaar. Dat heeft ze aangekondigd op de eerste dag van de bouwbeurs Batibouw.

23 februari 2018
Meer dan de helft van de Vlamingen bouwt Bijna Energie Neutraal (BEN)

Meer dan de helft van de Vlamingen bouwt Bijna Energie Neutraal (BEN)

Nieuwbouwwoningen in Vlaanderen halen gemiddeld een E-peil van E30, wat overeenkomt met Bijna Energie Neutraal (BEN). Nochtans is dit pas vanaf 2021 de wettelijke norm. Dat blijkt uit de jongste Energie en Binnenklimaat (EPB)-cijfers die zijn voorgesteld bij de opening van Batibouw. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: ‘De Vlaming bouwt al enkele jaren energie-efficiënter dan wettelijk nodig. Meer dan de helft van de Vlamingen bouwt zelfs nu al Bijna Energie Neutraal. Het bewijst dat de Vlaming vooru

22 februari 2018
Vervuilende houtkachels zijn grootste bron van hernieuwbare energie in Vlaanderen

Vervuilende houtkachels zijn grootste bron van hernieuwbare energie in Vlaanderen

Niet zonnepanelen of windmolens maar wel hout- en pelletkachels zijn de grootste bronnen van hernieuwbare energie in Vlaanderen. Dat schrijft VRT NWS vandaag. In 2016 kwam iets meer dan 22 procent van de hernieuwbare energie uit houtverbranding, maar dat is eigenlijk het meest vervuilend van allemaal.

21 februari 2018

Filter op  • 2018
  • 2017