{"template":"filter.tpl","renderTo":"[data-component=\"Application\/Components\/Filter\"]","id":"Filter1","classes":["non-ajax"],"components":[],"listeners":[],"eventRouting":[],"attributes":[],"debugMode":false,"filters":[{"template":"template.tpl","renderTo":null,"id":"CheckboxGroup2","classes":["filter__fieldset"],"components":[],"listeners":[],"eventRouting":[],"attributes":[],"debugMode":false,"name":"publication_group","title":"Publication_group","filterValue":["Bouwheer","Architect","Iedereen"],"options":[{"id":"Architect","name":"Architect"},{"id":"Bouwheer","name":"Bouwheer"}],"labelKey":"name","valueKey":"id","component":"Application\/Components\/Filter\/Filterable\/CheckboxGroup"},{"template":"template.tpl","renderTo":null,"id":"YearMonthGroup3","classes":[],"components":[],"listeners":[],"eventRouting":[],"attributes":[],"debugMode":false,"name":"item_date_month_year","title":"Item_date_month_year","filterValue":[],"options":[{"id":"March\/2017","name":"March\/2017"},{"id":"July\/2017","name":"July\/2017"},{"id":"September\/2017","name":"September\/2017"},{"id":"August\/2017","name":"August\/2017"},{"id":"February\/2017","name":"February\/2017"},{"id":"May\/2017","name":"May\/2017"},{"id":"April\/2017","name":"April\/2017"},{"id":"June\/2017","name":"June\/2017"}],"labelKey":"name","valueKey":"id","component":"Application\/Components\/Filter\/Filterable\/YearMonthGroup"}],"dataProviderStrategy":"Modules\\Search\\Services\\Elasticsearch\\BlogFilterStrategy","filterOptions":[],"url":"https:\/\/www.architect.be\/nl\/infoportaal\/nieuwsberichten\/","paginationProvider":null,"selections":{"publication_group":["Bouwheer","Architect","Iedereen"],"item_date_month_year":[]},"component":"Application\/Components\/Filter"}

Nieuws


Krijg gratis en objectief BENOvatieadvies op bis

Krijg gratis en objectief BENOvatieadvies op bis

Gewoon renoveren? Wie verstandig is, BENOveert. Met de B van Beter. Grondiger, efficiënter, goed gepland en met het juiste advies. Want daar wordt niet alleen het milieu beter van, ook je wooncomfort gaat erop vooruit, de marktwaarde van je woning stijgt én je bespaart flink op je energierekening. 

20 september 2017
Architectenwereld vraagt Belgische overheid om steun in behoud Duitse ereloonbarema’s

Architectenwereld vraagt Belgische overheid om steun in behoud Duitse ereloonbarema’s

De 10 belangrijkste organisaties binnen de Belgische architectenwereld roepen de bevoegde ministers Peeters en Ducarme in een gemeenschappelijk brief op om tussen te komen bij het Europese Hof van Justitie. Dat spreekt zich binnenkort uit in de zaak rond de Duitse ereloonbarema’s. Een gunstige uitspraak zou de komst van Belgische ereloonbarema’s voor architectenprestaties wind in de zeilen kunnen geven. Een ongunstige uitspraak zou deze komst dan weer kunnen kelderen.

18 september 2017
Zonneboilers en warmtepompen wegen zwaarder door bij berekening E-peil

Zonneboilers en warmtepompen wegen zwaarder door bij berekening E-peil

Warmtepompen en zonneboilers zullen in de toekomst meer meetellen voor een gunstiger, lager E-peil van een woning. De Vlaamse regering heeft daarvoor een bijsturing van de berekening van het EPB (Energieprestatie en Binnenklimaat) goedgekeurd. Dat gebeurde op voorstel van minister van Energie Bart Tommelein. "Warmtepompen en zonneboilers zijn tot nu toe onterecht minder aantrekkelijk omdat ze onvoldoende verrekend werden in de EPB-scores. Dat zetten we recht", aldus de Open Vld-minister.

15 september 2017
Tommelein wil wonen boven winkels aanmoedigen via fiscale vrijstelling

Tommelein wil wonen boven winkels aanmoedigen via fiscale vrijstelling

Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Bart Tommelein wil het via fiscale maatregelen aantrekkelijker maken om leegstaande winkelpanden om te vormen tot woningen, maar ook om wonen boven winkels te stimuleren. Dat kondigde hij aan tijdens De Zevende Dag (Eén) op 10 september.

15 september 2017
Festival van de architectuur sluit af in schoonheid

Festival van de architectuur sluit af in schoonheid

Aanstaande zondag is het Festival van de architectuur toe aan zijn slotfeest. Voor een laatste keer kan architectuur worden beleefd in al haar gedaantes. Van 10 tot 18 uur wordt deSingel ingepalmd met tal van activiteiten.

14 september 2017
Uit enquête blijkt: Vlaming niet klaar voor betonstop

Uit enquête blijkt: Vlaming niet klaar voor betonstop

Livios en Het Laatste Nieuws voerden onlangs een enquête onder 1500 Vlamingen die een (ver)bouwproject afgerond hebben of die concrete bouwplannen hebben. In het bijzonder werd er gepeild hun woonwensen. Een duidelijke meerderheid verkiest nog steeds een vrijstaande woning in buitengebied. Dit resultaat gaat lijnrecht in tegen de BRV-plannen van de Vlaamse overheid.

12 september 2017

Filter op  • 2017